fredag 28. august 2015

Hvor lenge kan man ta abort

Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Du kan selv fremsette begjæring om abort. Du trenger ikke å begrunne valget ditt, og det er ingen krav om betenkningstid.


Noen kan nok bli sjokkert i starten, og da kan sinne eller skuffelse være typiske reaksjonene, men de fleste roer seg fort og blir til god støtte. Det kan være ennå vanskeligere å gå med det å ha tatt abort alene enn å ha tatt den litt vanskelige praten med foreldre.

Selve aborten kan også være en påkjenning. Dersom graviditetstesten er positiv, og du vet at du ønsker å ta en abort , kan du enten kontakte helsesøster, helsestasjonen, fastlegen eller sykehuset du hører til. Du vil da få spørsmål om hvor lenge det er siden første dag i siste mens, for å avgjøre hvor langt på vei du er, sier lege ved Sex og samfunn, Trine Aarvold. Alle gravide i Norge får tilbud om ultralyd i uke 1 men noen ganger blir avvik på fostre oppdaget senere, så sent at en abort ikke kan bli gjort i Norge.


Tar man en gravitest uker etter en medisinsk abort vil bør svaret være negativt. Når kan man ta abort etter samleie ? Man kan bli kvalm og få noe smerter i magen, men dette gjelder ikke alle.

Man kan abortere allerede etter denne behandlingen, man må da kontakte sykehuset. Etter døgn skal man fullføre aborten. HCG varierer nemlig så mye fra kvinne til kvinne og jo høyere verdi, desto lenger tid tar det før HCG blir igjen, eller (som er normalverdien). Man ønsker vanligvis ikke å gjøre abortinngrepet før svangerskapsuke sju, fordi komplikasjonsrisikoen er noe høyere i tiden før dette. Når du kontakter lege, helsestasjon eller sykehus vil de spørre om datoen for siste menstruasjons første dag.


Dette er en metode som kan brukes uavhengig av hvor langt kvinnen er kommet i svangerskapet. En kvinne som ønsker å utføre en abort har rett til å gjøre det før utgangen av graviditetsuke 12. Man kan selv ta kontakt med et sykehus som har gynekologisk avdeling. En vil heller ikke trenge å begrunne valget sitt.


Før aborten gjennomføres kartlegger man hvor lenge en har vært gravid. Hei hei alle sammen. Jeg har et spørsmål relatert til samleie etter en medisinsk abort. Jeg fikk killerpillen på tirsdag, og gikk to dager før jeg utførte aborten hjemme, altså torsdag morgen.


Jeg blør enda, men ikke kraftig. Ved første konsultasjon på sykehuset bør man bestemme hvor man ønsker å fullføre aborten.

Til sykehuskapellet kan man gå når som helst på døgnet. Det er litt individuelt hvor lenge. Noen går dit for å få samlet tankene sine, andre går dit for å be en bønn.


I sykehuskapellet er det ikke lov med levende lys, derfor har vi heller bønnesteiner som man kan legge fra seg på alteret eller ta med seg videre i livet. Jeg tror du skrøner litt, nr. I norge har man selvbestemt abort.


Det betyr vel at man bestemmer selv om man vil ta abort eller ikke uansett hvor mange aborter man har bak seg? Selv synes jeg det kommer veldig an på hvorfor man tar abort da. Det kan skje en sjelden gang at livmoren ikke har tømt seg ordentlig. Ved medisinsk abort kan man også oppleve at man ikke har abortert selv om man tror det, men det er veldig sjelden. Man skiller mellom spontanabort, også kalt naturlig abort , hvor organismen frastøter fosteret og på den måten avbryter svangerskapet, og fremprovosert abort , hvor man avbryter svangerskapet ved hjelp av legemidler eller kirurgiske inngrep.


Abort er en avbrytelse av svangerskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg