onsdag 19. august 2015

Artrose rygg

Doe de Pijntest Online en Ontvang Advies van onze Specialist Dr. Andullatietherapie vermindert pijn bij van personen met Chronische klachten. Hos NEMUS har vi bl.


Vi ser at brusken i facettleddene, syniovalhinner og leddkapsler rammes ved artrose i korsryggen. Sammenhengen med lidelser i mellomvirvelskive er uklar, men mange med artrose i korsryggen har tidligere hatt en del plager fra mellomvirvelskiver.

Det kalles også en degenerativ leddlidelse, og det er spesielt leddbrusken som rammes. Befolk-ningsundersøkelser viser at flere enn halvparten av mennesker over år har artrose i en eller annen form. Også yngre mennesker kan utvikle artrose , oftest på bakgrunn av skade eller medfødte feilstillinger. Symptomene kan ligne leddgikt (RA), psoriasisleddgikt, SLE og andre bindevevssykdommer.


Primær artrose (uten spesiell årsak) blir gjerne adskilt fra sekundær artrose (etter tidligere leddskade). Arv har betydning for utvikling av sykdommen, særlig for artrose i hender og hofter. Hyppigst rammes leddene i knærne, hoftene, hendene og ryggraden.

Ved artrose blir brusken i leddet gradvis slitt ne og kan etter hvert forsvinne helt. Risikoen for å utvikle artrose øker med alderen. Sykdommen forekommer hyppigst fra 45–årsalder og oppover. Knærne er sammen med hofteleddene de leddene i kroppen som belastes mest gjennom livet. Skader i brusk eller ben i kneleddene er en hyppig tilstand som kalles artrose.


Behandlingen er vektreduksjon, fysisk aktivitet, smertestillende medisiner, ev. Så mange som av befolkningen har plager fra artrose (og langt flere har tilstanden). Slitasjegikt er et upresist begrep ettersom tilstanden ikke nødvendigvis skyldes at noe slites ut.


Det å finne ut av hvor stort omfanget av selve artrosen er kan også gi en klar indikasjon på hva du bør gjøre selv av egentiltak og forebygging, samt behandling hos offentlig autorisert kliniker. Degenerative leddforandringer. Den vanligste leddsykdommen. Forekomsten øker kraftig med stigende alder, og mer enn halvparten av personer over år har artrose.


Andre risikofaktorer er tidligere alvorlig leddskade, overvekt, langvarig yrkesmessig overbelastning og at andre nære familiemedlemmer har artrose. Artrose er en leddlidelse som rammer veldig mange. Dette kan komme av at disse leddene må ta imot mye belastning.


Den fysiske konstruksjonen av leddene kan imidlertid også spille en rolle.

Trening er den beste medisinen. De aller fleste av de som rammes av artrose , trenger aldri å opereres. Fasettleddene er små ledd som styrer bevegelsen i ryggen og nakken din.


Her kan det oppstå artrose (slitasje) på samme måte som i knær eller hofter. Mens artrose i ryggsøylen tidligere var vanligst hos folk med krevende, manuelle yrker, er det i dag like utbredt blant dem som har beveget seg for lite. Hverdagslige gjøremål, som å reise seg fra stolen eller knytte skolissene kan bli vanskelige.


Selv om det ikke finnes noen kur for artrose , finnes det behandling som kan lette artroseplagene og gjøre det lettere å bevege seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg