fredag 21. august 2015

Fakta om diabetes

Fakta om diabetes

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Om man har utviklet symptomer som nevnt ovenfor, bør man la seg undersøke for diabetes. For begge diabetesformene er arv av betydning.


Fakta om diabetes

Men det er kun hver 10. Opp mot av hver ny type diabetespasient har diabetes i familien. Her finner du fakta og informasjon om diabetes type diabetes type LADA, MODY og generell informasjon om diabetes. Ved type blir cellene som lager insulin ødelagt.


Uten insulin får ikke cellene i kroppen energi. Derfor trenger man å tilføre dette selv for å leve. Ahefte med informasjon om diabetes på lulesamisk.


Fakta om diabetes

Om lag halvparten av de med type 2- diabetes har ennå ikke fått diagnosen, og lever i dag med diabetes uten selv å vite om det. Innvandrere fra India, Pakistan, og Sri Lanka er mest utsatt til å få type 2- diabetes. Vi opdaterer løbende tallene på disse sider, så du kan følge med i udviklingen.


Om personen inte kan svälja ska du inte ge något att äta eller dricka. Ring 1för att få råd om hur du ska göra. Läs mer om lågt blodsocker här. Podcast om diabetes.


Her er råd for behandling,. Diagnosen diabetes type stilles ved å ta en blodprøve. Sykdommen skyldes dels nedsatt insulinproduksjon, dels at insulinet virker for dårlig. Man talar vanligtvis om typ 1- diabetes och typ 2- diabetes , men på senare år har man beskrivit flera typer av diabetes. Detta på grund av människans onyttiga och söta kost.


Här är ytterligare tio fakta som du kanske inte kände till om diabetes. Förekomsten av typ 2- diabetes ökar bland svenskarna, och orsaken till det är att vi blir allt mer överviktiga, stillasittande och äldre. Når diabetes er påvist, må en finne ut hvilken diabetestype som foreligger. Oftest vil det dreie seg om å skille mellom diabetes type og type 2. Av grunner vi ikke kjenner til, oppfatter kroppens immunsystem de insulinproduserende betacellene i bukspyttkjertelen som fremmedelementer og ødelegger dem.


Diabetes type er den vanligste formen for diabetes. Dette gir kraftige symptomer, og derfor blir diagnosen stilt raskt. Les mer artikler om Helsenett. Halvparten av de som er rammet av diabetes type vet ikke at de har det. Rundt halvparten av personene med type 2- diabetes har ennå ikke fått diagnosen, og de lever i dag med diabetes uten å vite.


Ved nyoppstått diabetes må legen informere om hvordan sykdommen kan påvirke kjøreevnen, samt om pasientens ansvar for å overholde god kontroll. Den som har førerkort plikter å søke lege for undersøkelse når vedkommende pga. Den november inträffar Världsdiabetesdagen runt om i världen. Dagen är instiftad av FN för att sätta fokus på alla de miljoner människor som lever med diabetes , eller som riskerar att drabbas av sjukdomen.


Fakta om diabetes

Vi ble tipset om filmen “Jørgen snart år” når vi var innlagt på sykehuset med nyoppdaget diagnose på Lukas. Uten å kjenne til noe om diabetes type fra før, følte vi at denne korte filmen ga oss en utrolig god innføring om diabetes type 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg