tirsdag 11. august 2015

Sex graviditet

Ingen forpliktelser. Sex når du er gravid. Dersom du opplever blødninger i svangerskapet bør du unngå samleie og oppsøke lege. I tredje trimester kan imidlertid vektøkning, ryggsmerter, ømme bryster og andre plager på nytt dempe lysten din på sex. Mange kvinner mister også lysten på sex mot slutten av graviditeten fordi tankene kretser om den kommende fødselen og forventningene til å bli mamma.


Noen føler at sex blir ubehagelig fordi magen blir større.

For å bli gravid må man ha sex før eller ved eggløsning. For de som har uregelmessig mens kan det være vanskelig å finne eggløsningen. Noen kjøper små maskiner som kan måle hormoner i urinen eller temperatur i kroppen som indikerer når man har eggløsning. En graviditet kan påvirke både lysten og sexlivet.


Noen synes alt fungerer helt som vanlig, mens andre synes det kan bli enda deiligere, mens en del synes at det kjennes vanskelig og ubehagelig. Bekymringer kan også påvirke lysten. Noen personer unngår sex under graviditet i frykt for å skade barnet. Det er normalt å bekymre seg for sex det første trimesteret, særlig om du tidligere har opplevd spontanabort i denne perioden.


Men sex er trygt gjennom hele svangerskapet, så lenge du ikke har noen komplikasjoner.

Fosteret ligger trygt i livmoren og får ikke vondt av at dere har samleie. SEX UNDER GRAVIDITETEN : Det er mange som har spørsmål rundt dette - også om hvordan det praktisk skal gjennomføres. I de aller fleste tilfeller er det helt ufarlig å ha sex under graviditeten , og det finnes også egne sexstillinger som kan gjøre det litt lettere. Er det normalt å være engstelig for å ha sex når man er gravid? Hva hvis en blør eller får kynnere?


Jordmødrene Ragna T. Larsen og Grethe R. Teigen gir i denne videoen svar på ti spørsmål veldig mange gravide lurer på. For mange blir opplevelsen forsterket både fysisk og psykisk. Seksuell kontakt gir nytelse, glede og gjør godt for følelsen av velvære. Akten kan føre til graviditet og her finner du et godt utvalg av graviditets- og eggløsningstester, samt prevensjon og annet utstyr for ekstra nytelse. I de første månedene av graviditeten er det mange kvinner som ikke har lyst på sex.


De føler seg kvalme og trøtte, og brystene gjør vondt. Mange par bekymrer seg for fremtiden og føler seg stresset. På den annen side er både skjede, klitoris og brystene mer følsomme, og derfor er det også en del kvinner som ønsker å ha sex oftere.


HCG skilles ut fra embryo ved graviditet og kan måles i graviditetstester. Du kan tidligst ta en graviditetstest tre uker fra du hadde ubeskyttet sex. Må man dyrke sex under graviditeten ?

Du kan have samleje, så ofte du vil under hele graviditeten , så længe graviditeten udvikler sig normalt. En normal graviditet vil sige, at der er lav risiko for komplikationer som abort og for tidlig fødsel. Sv: sex i graviditeten Tror jeg ville funnet det litt vanskelig selv også.


Og så la vi oss jo sent i tillegg. Du hører sikkert mange ting om, hvad du ”må” og ”ikke må”, mens du er gravid. Nogle af rådene handler om ma andre om sport osv. Kan du dyrke sex under graviditet. Erfaringen herfra er at murringene etter sex ikke har hatt noen effekt.


Jeg har til tider vonde, regelmessige kynnere etter bare å ha stått litt for lenge på kjøkkenet og laget mat, men de stopper opp igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg