torsdag 20. august 2015

Liten pannekakerøre

Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.


Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk.

Pannekaker er enkelt å røre sammen, og kan varieres i det uendelige. Alt du trenger å gjøre er å følge denne enkle oppskriften på pannekakerøre. Grovhakk korianderen og mos den i en hurtigmikser sammen med melken.


Hell koriandermelken opp i pannekakerøren og la den svelle ca. Ha litt smør i en litt liten panne og hell på mer røre enn til vanlige pannekaker. Stek ved lav til middels varme.


Enhver pannekakerøre eller deig binder seg bedre og blir lettere å håndtere om den får stå og svelle en liten stund - i mange tilfeller gjerne over natten. Drei rundt slik at du får et tynt lag jevnt fordelt i pannen.

Hell i en liten mengde pannekakerøre. Server med sukker og friske bær. Jaja dere, da kommer det en herlig liten oppskrift på en noe annerledes pannekakeoppskrift. Denne er bakt i ovnen som gjør at du får en kake som deles og ikke tynne pannekaker.


Du kan toppe den med hva du måtte ønske av bær, denne gangen valgte jeg syrlige epler. Om du feks topper med bacon kan det bli en liten middag. Jeg har i årevis jaktet på den beste pannekakeoppskriften, og dette er etter min mening verdens beste. De smaker akkurat som pannekakene man får i Frankrike. Ikke for harde, ikke for myke, ikke for søte, bare kjempegode.


Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. La røren svelle i ca. Ha melk, sukker, salt, bakepulver og vanilje i en bolle, rør det godt sammen.


Nesten alle typer meieriprodukter, fra yoghurt og rømme, til syrnet melk og ost, egner seg i pannekakerøre. Spe eventuelt med litt mer soyamelk til du får en tyktflytende pannekakerøre. Ha en stekepanne på medium til høy varme.

Ha i litt olje, deretter en liten øse pannekakerøre. Ved kjøp av Kenwood KMX7får man også med en bolle som skal brukes til de ulike ingrediensene og matrettene man ønsker å tilberede med mikseren. Bollen er stor og romslig da den har plass til hele liter. Man kan derfor bruke maskinen uansett om man skal lage en liten porsjon eller en stor porsjon. Visptilbehør er akkurat det du trenger for å lage luftig krem, glatt majones, perfekt pannekakerøre og mye mer.


Bland sammen hvetemel, sukker, salt og bakepulver. Røren skal være litt tykkere enn vanlig pannekakerøre. Det var en gang en gubbe som het Pettersen. Han hadde en katt som het Findus. Smelt en liten klatt smør i stekepannen.


De bodde i et lite, rødt hus med snekkerbu og hønsehus og vedskjul og utedo og hage. Smør en liten langpanne eller ildfast form, ca. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.


Stikk epleskivene ned i røren i et fint mønster. Fortsett å mette røren med epleskiver til du har brukt opp alle. Epler stekes i litt smør og honning, en tynn pannekakerøre helles over og det hele stekes i ovnen.


Smaker så godt og er så enkelt å lage!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg