fredag 14. august 2015

Hjemmelagde brente mandler

Brente mandler er tradisjonsrikt juleknask som smaker av barndommens jul. Her får du oppskriften på hjemmelagde brente mandler. Enkelt og godt, men husk en dose tålmodighet og passe høy temperatur. Gi dem bort som en spiselig julegave eller kos deg med den karamelliserte søtsaken selv.


Hjemmelagde salte mandler - den enkle metoden. Oppskrifter Skrevet av Redaksjonen.

De karamelliserte nøttene er enkle å lage selv og kan fint smaksettes om du ønsker det. Lag gjerne litt ekstra når du først er i gang, så har du en fin og spiselig julegave til en søtmoms. Et tygg, og du er hekta!


Skal du lage brente mandler må du bruke muskelkraft. Bruk en litt stor kjele, så slipper du at mandlene blir for mye brent. Bruker du en jernpanne går det enda enklere.


En teskje eller to med kanel gjør disse. JULEGODT- BRENTE MANDLER.

Det er noen år siden jeg lagde mine aller første hjemmelagde brente mandler. Jeg har alltid likt nøttegodt, og synes brente mandler passer fint i julen. Julenøttene er også flott og gi bort som gave. Jeg lagde brente mandler på søndag, og gav bort et glass med julegodtet i. Hvem blir ikke glad for en slik gave! Mange MÅ ha brente mandler til jul, og de siste ukene har den år gamle bloggposten med brente mandler blitt klikket på både tidlig og sent.


Denne oppskriften er helt perfekt! Knasende gode brente mandler med smak av jul. Pensle et stort stykke bakepapir med nøytral olje (solsikkeolje, for eksempel).


Mandlene er ferskbrente fra Cemo sitt eget mandelbrenneri. Ha mandler , sukker og vann i en kjele. Rør om underveis og pass på hele tiden. Vannet begynner å fordampe.


Sukkeret begynner først å se tørt ut, så smelter det. Nå er det viktig å røre hele tiden så det ikke svir seg i bunnen. Deilige hjemmelagde brente mandler Disse ble godkjent av pappaen min nå i kvel så her er det bare å kose seg til jul dere.


I denne luken lager brente mandler fra bunn!

Kjempe enkelt og ikke minst kjempe godt. Dette kan gies bort i en gave til en som har alt. Bruk dem som konfekt eller pynt på kaker. Foto: Createbykris. Her er oppskriften for èn taco-middag, så skal du lage mye for å putte i glass kan du ihvertfall tre-firedoble den.


Her er en sunnere sukkerfri variant, hvor det er brukt Sukrin Gold istedenfor hvitt raffinert sukker. Vil si at det er å følge med i utviklingen eller rett og slett lærdom av sine feil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg