onsdag 24. juli 2019

Høytblodtrykk

Har du kanskje for høyt blodtrykk? Bestill i dag og vi sender i dag. Blodtrykksmåler av høy kvalitet. Rask levering, gode priser. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.

De fleste som har høyt blodtrykk , føler seg ikke syke. Hva er høyt blodtrykk ? Når hjertet trekker seg sammen (hjertets systole), pumpes det blod ut i den store pulsåren (aorta), og videre ut i pulsårene til kroppens organer. Leger måler blodtrykk ved svært mange ulike sykdomstilstander fordi det sammen med puls sier noe om sirkulasjonen til pasienten. Høyt blodtrykk øker risikoen for hjertesykdom, hjerneslag, nyresykdom og utposning på hovedpulsåren.


Friske personer uten spesiell risiko trenger ikke måle blodtrykk, men hvis du er overvektig, røyker eller har andre risikofaktorer for hjerte- og karsykdom bør blodtrykket sjekkes, råder Sollien. Blodet pumpes bort fra hjertet gjennom pulsårene (arteriene), og sprer seg herfra ut til alle muskler, organer m. Hjertet pumper blodet rundt i kroppen.

Når det har passert gjennom vevet, strømmer det gjennom tilbakeløps-blodårene (venene) tilbake til hjertet. Hos de aller fleste som har høyt blodtrykk (over ) finner man ingen underliggende årsak (primær eller essensiell hypertensjon). Man tror at arv og genetikk, men også livsstilsfaktorer som kosthol overvekt, stress høyt saltinntak, hyppig røyking, høyt alkoholinntak og mangel på mosjon, kan spille en rolle.


Vi bryr oss om ditt personvern. Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Det legene er mest opptatt av, er ikke et enkelt mål av forhøyet blodtrykk - men din totalrisiko for å utvikle hjertekarsykdom. Det er en rekke risikofaktorer for å få hjertekarsykdoArv, kjønn (mann), kolesterol, røyking, diabetes, blodtrykk. Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere.


Hvorfor er det så viktig å ha et normalt blodtrykk, og hva bør blodtrykket helst ligge på? Hvor farlig er egentlig høyt blodtrykk ? Kan vi gjøre noe selv for å senke trykket? Er lavt blodtrykk like ille?


Her får du svar på alle de viktigste spørsmålene om både normalt, lavt og for høyt blodtrykk. Noen kan få hodepine, men det er snarere unntaket enn regelen. Ved svært høye overtrykk vil de fleste merke hodepine, av og til også kvalme, og unormal tretthet er til stede hos mange som går rundt med et ubehandlet høyt blodtrykk.


Det er ikke relativt farligere for eldre å få høyt blodtrykk , faktisk kan de eldre ofte trenge et litt høyere trykk enn yngre.

Men det kan være veldig farlig for både eldre og unge hvis de får et veldig høyt blodtrykk akutt, det vi kaller et ondartet høyt blodtrykk , sier Bryhn. Over tid kan det over tid gi varige skader i hjerte- og karsystemet. Enkelte medisiner kan også føre til hypotensjon. Noen av disse er: Psykofarmaka (for søvnløshet eller depresjon), hjertearytmier, antihypertensiva (for høyt blodtrykk ), diuretika, koronare medisiner (for angina pectoris, for eksempel) og vasodilatorer.


Særlig er det viktig å redusere inntaket av salt gjennom maten. Vanlig salt består av natrium og klori og det er natrium som øker blodtrykket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg