fredag 5. juli 2019

Senebetennelse albue

Det kan være nyttig å få veiledning av en fysioterapeut når du skal trene med senebetennelse. Eksentrisk trening betyr at man strekker ut muskelen samtidig som man belaster den. Etter hvert vil du også kjenne smerten når du hviler, og om natten. LES OGSÅ: Forstuet ankel.


Hvile det belastede området.

Akutt senebetennelse. Rammet av senebetennelse i albuen ? En senebetennelse i albuen kan gi lokale smerter i albuen , men kan også medføre radierende ubehag mot håndleddet og hånden - pluss at det kan bidra til skulder og nakkesmerter. Senebetennelse - kjerringråd. Men det kan også oppstå flere steder.


Man kan få det i foten slik som i leggen og i kneet. Typiske tendinose diagnoser er tennis albue eller golf albue , men alle sener i armen kan få tendinoseforandringer og gi smerter.

Tiltak: Korrekt diagnose er viktig for effektiv behandling. Ergonomisk sentrert mus som BarMouse V SlideMouse og Vertikal mus. Tusen takk for svar alle sammen:) sitter foran pc hver dag på jobb så er nok derfor jeg at fått senebetennelse ifølge legen. Hadde lett født unger på rad enn å gå med disse smertene.


Jeg klarer ikke å røre på armen, det stråler fra skulderen opp langs halsen og nedover mot albuen. Dette gir smerter og nedsatt bevegelighet i leddet. Alle kroppens sener kan bli betente, men det er vanligst å få senebetennelse i skulder, albue (tennisalbue og golfalbue), håndled kne og hæl.


Jeg har fått påvist tennisalbue igjen. Det begynte igjen tidlig i fjor høst, hvor jeg da tok ekstravakter innen pleie på et gamlehjem. Har du opplevd smerter i underarmen og nedsatt grepstyrke? Dersom du får diagnosen senebetennelse tror du kanskje at det er en betennelse forårsaket av bakterier eller virus, men da tar du feil.


Hvem er utsatt for senebetennelse i skulderen? Håndballspillere, svømmere, tennisspillere, rengjøringsarbeidere, håndverkere og tannleger bruker musklene på framsiden av skulderen mye og er særlig utsatt for senebetennelse i skulderen. Tidligere skade i skulderen disponerer for senebetennelse.


Trykkbølgebehandling av seneskade og senebetennelse i albue.

Dersom det er påvist senebetennelse i albuen vil behandlingen i første omgang gå ut på og dempe den akutte betennelsen. Legen vil ofte skrive ut betennelsesdempende og smertestillende midler, mens fysioterapeuten vil kunne gi øvelser og råd i forhold til aktiviteter og skadebegrensing. Verkende eller murrende smerter, ved aktivitet eller i hvile. Ved tennisalbue er det viktig i den akutte fasen å avlaste albuen for å unngå ytterligere irritasjon. Unngå repetitive og andre provoserende bevegelser av håndledd og albue , til plagene har roet seg ned.


Tøy ut stram muskulatur i underarm og rundt skulder. Betennelsesdempende medisiner kan bidra til å redusere smerter og betennelse i albuen. Bevegelser som skjer med bøyd albue samtidig som hånden griper hardt fast om noe, for eksempel en racket eller et verktøy, regnes som særlig belastende. Hvordan oppleves sykdommen?


Plagene starter som regel med gradvis økende smerter omkring knokkelutspringet på yttersiden av albuen. Det er ømt hvis noen trykker på området. Dette er i mange tilfeller det som kalles musearm eller tennisalbue, som er betegnelser på en tendinopati ( senebetennelse ) i underarmen. Senen er hoven, fortrykket og diffus øm. Smerter i albuen oppleves ofte på utsiden av armen.


De vanligste stedene for senebetennelse i armen er på innsiden og utsiden av albuen , på ytterkanten av skulderbladet og på overarmskulen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg