tirsdag 23. juli 2019

Hånd fot og munnsykdom gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Finn laveste nettpris her.


Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.

Den forekommer først og fremst hos barn under år, er svært smittsom og kan opptre i små epidemier. Mange forveksler hånd -, fot - og munnsykdom med munn- og klovsyke, og den kommer riktignok fra et beslektet virus. Men munn- og klovsyke rammer i all hovedsak tamme og ville klovdyr, og svært sjelden mennesker.


Mange har i tillegg feber og smerter i munn og hals. I de aller fleste tilfeller går sykdommen over av seg selv innen en uke. Det rammer helst småbarn, men også eldre barn og voksne kan få det.


Ofte går det i små epidemier. Det må ikke forveksles med munn og klovsyke, som riktignok en sjelden gang kan smitte mennesker, men som er noe helt annet.

Hnd-, fot - og munnsykdom er den vanligste rsaken til munn sr hos barn, hovedsakelig i. N med bilder av mine p side Babyverden Forum font verdana, arial,helvetica Hn fot og munnsykdom For det er jo akkurat der vi har blemmene hehe. Hånd fot og munnsykdom gravid. Som oftest hos barn under år, men alle kan få den.


Jobber i bhg og nå har vi fått bekreftet tilfelle av hånd - fot -munn syke. Flere syke barn, feber ol. Og jeg har prøvd å lete på nettet om dette er farlig for gravide. Men føler ikke at jeg finner noe skikkelig svar. Forårsakes vanligvis av coxsackievirus serotype A 16.


Sykdommen gir moderat feber og utslett ofte lokalisert til randen av håndflate og fotsåle. Men hånd -, fot - og munnsyke er ikke så farlig som det ser ut. Dette er ikke tilfellet for hånd -,. Varer hele sykdomsperioden og opp til to til tre dager etter.


Unngå kontakt med andre barn under tre år i hele perioden. Symptomer Mange små blærer, spesielt i munnen, på føtter og hender (derav navnet). Kan gi moderat feber i. Det høres ut som om mannen din har hatt skarlagensfeber.


Det starter gjerne med halsbetennelse forårsaket av enten streptokokker eller en annen ting som jeg ikke husker i farta.

Så kommer utslett i ansikt og gjerne hender og føtter som flasser av etter en tid. Skarlagensfeber er heller ikke farlig for gravide eller fosteret. Takk for råd og bedrings ønsker alle sammen :) Ville vel egentlig heller hatt det i munnen, blir jo helt pleie trengende av å ikke klare å gå noe særlig.


Men nå skal jeg til legen som jeg var til i går kveld igjen etterpå, og han skulle ha med seg en hudspesialist. Utslettet ved hånd -, fot - munnsyke klør imidlertid som oftest ikke i motsetning til vannkopper. En del av barna vil også få feber, men sjelden over 35°C. TL våkna på kvelden og hylskrek og hadde kjempevondt da hun hadde hånd -, fot - og munnsykdom. Spiste nesten ikke, drakk nesten ikke heller.


Var hos lege to ganger, men det var ikkeno de kunne gjøre. Annet enn å si at jeg måtte passe på så hu ikke tørka ut. Har du eller barnet ditt hatt hånd -, fot - og munnsykdom vil dere være immune, og dermed ikke kunne få sykdommen igjen. Vil du lese flere slike saker?


Innen blemmene viser seg, har barnet hatt et par dager med forkjølelsessymptomer, lett feber, og noen barn har litt diaré. Alle artikler i NEL og på NHI.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg