tirsdag 23. juli 2019

Lage brente mandler

Lage brente mandler

Gi dem bort som en spiselig julegave eller kos deg med den karamelliserte søtsaken selv. Hell mandlene ut på bakepapiret (nå er det veldig varmt, pass på så du ikke brenner deg). La det kjøle seg av.


Nå kan du brekke løs det du vil. Tips: Kjør dette til krokanbiter i en kjøkkenmaskin og bruk i iskrem! Det finnes mange, gode smaker som passer godt sammen med brente mandler.


Brente mandler er tradisjonsrikt juleknask som smaker av barndommens jul. Et tygg, og du er hekta! Skal du lage brente mandler må du bruke muskelkraft.


Lage brente mandler

Bruk en litt stor kjele, så slipper du at mandlene blir for mye brent. Bruker du en jernpanne går det enda enklere. En teskje eller to med kanel gjør disse. Kunsten med brente mandler er å brenne de så lenge at alt sukkeret smelter og legger seg som karamell rundt mandlene , uten at det smaker svidd.


Et annet tips er å lage brente mandler i flere omganger. Første gang jeg laget disse søte julenøttene fylte jeg en kjele med nesten en halv kilo nøtter. Det sier seg selv at dette blir en tidkrevende affære. Så mitt råd er å lage brente mandler i mindre porsjoner, for eksempel 1gram pr omgang. Bruk dem som konfekt eller pynt på kaker.


Lage brente mandler

Trøflene er enkle å lage , men resultatet blir best hvis du lager dem over to dager. Jeg har alltid trodd at dette knallgode snopet er vanskelig å lage selv, men det viste seg å være feil. Denne oppskriften er helt perfekt!


En oppskrift på brente mandler kan ikke komme uten en advarsel: Dette blir veldig varmt! Pass godt på så du ikke brenner deg. Det er moro å lage mat med barn - men akkurat her er det lurt å holde dem unna. Jeg synes mandlene ble ristet litt for lenge, og det var litt lite sukkermasse til å dekke alle mandlene skikkelig. For meg funker 4:2:forhold mellom mandler , sukker og vann best – selvom det er mer væske som må fordampes synes jeg det er verdt tiden.


Lage brente mandler

Her får du oppskriften på hjemmelagde brente mandler. Enkelt og godt, men husk en dose tålmodighet og passe høy temperatur. Og når man kan lage brente mandler uten sukker som smaker minst like godt som variantene som er fulle av sukker kan de nytes med den aller beste samvittighet – både titt og ofte. Det er enkelt å lage brente mandler og de smaker ikke bare utrolig godt, de er også fine å gi bort i gave på et fint glass eller i cellofan.


Når det kommer til brente mandler så er det litt smak og behag på hvor brente man ønsker dem. Jeg synes de er best når sukkeret ikke er helt smeltet så du får crunchy biter med sukker når du spiser dem. Du kan velge å vente helt til sukkeret har smeltet til knekk, men jeg synes det blir litt for bittert.


Det var noken som etterspurte oppskrift på dei sukkerfri, brente mandlene eg hadde over mandelgrauten i går, så eg tenkte eg fint kunne poste den igjen. Desse mandlene er farlig gode, i en perfekt kombinasjon mellom saltsøtt. Skivede mandler er min favoritt, men man kan også bruke heile mandler eller valnøtter. Rør det inn og hell mandlene over i en form.


Dra mandlene fra hverandre med gaffel om du vil. Jeg liker godt at noen mandler henger sammen og at noen har litt ekstra karamell. Det er også enkelt å lage , holdbart og ikke så verst sunt.


Så det er en rekke grunner til å fyre opp ovnen og lage et par krukker før julestria overmanner deg. Tips: Om du vil booste denne oppskriften enda sunnere kan du legge mandlene i bløtt dagen før for å gjøre de lettere å fordøye. Fattigmann: Mandler i løsvekt er billige nå og fram mot jul.


Stevia og vaniljepulver kan sløyfes, du kan evt bruke vaniljesukker. Du kan lage disse med smør og sukker også, men da blir de selvsagt ikke like. I Tyskland er det vanlig å tilsette kanel i tillegg.


Mandlene lages i en varm kjele med vann og sukker. I Norge, Sverige (brända mandlar) og Danmark (brændte mandler ) er dette en juletradisjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg