torsdag 4. juli 2019

Behandling og råd ved diare

Behandling og råd ved diare Skrevet av Overlegene dr. Akutt diare vil vanligvis gå over av seg selv før det blir aktuelt med legeundersøkelser eller behandling. Kronisk diaré har samme symptomer som akutt diaré med hyppige og løse avføringer, men i motsetning til akutt diaré kan avføringen ved kronisk diaré være blodig og slimete. Du kan også lage en brukbar saltløsning selv, ved å tilsette vanlig koksalt, En halv til én teskje per liter vanlig vann, og i tillegg to-tre teskjeer sukker, for å bedre oppsugingen.


Akutt diaré vil si at avføringen plutselig blir løsere og kommer hyppigere enn normalt. Ved diaré forsvinner mye væske raskt, og det er viktig å erstatte væsketapet for å forhindre uttørring (dehydrering).

Diare - kjerringråd Diaré. Denne medisinen kan også gis til barn Les mer om diaré. De fleste tilfeller er ufarlige og kan behandles hjemme. Personer med irritabel tarm trenger vanligvis kun et fiberrikt kosthold og faste avføringsvaner.


Ved matvareallergi og -intoleranse går behandlingen ut på å unngå de matvarene en reagerer på. Oppkast og magesmerter er vanlig, det samme er tørste. Urinen kan bli svært konsentrert og derved mørk, fordi væsketapet gjør deg uttørret (dehydrert).


Væsketap og uttørring er det farligste ved diaré.

Det kan gjøre deg sliten, søvnig og i verste fall gi bevissthetstap og død. Alt vi vet i dag, tilsier at den beste måten å erstatte væsketap ved omgangssyke på, er å drikke selv. De mener det kan være manglende tro på enkle løsninger blant foreldre, og også leger, som gjør at man fortsatt velger intravenøs behandling selv om man har denne kunnskapen.


IBS er vanligvis en livslang lidelse. Det vil si at man må gjøre det man kan selv for å redusere plagsomme symptomer og lære seg å leve med tilstanden gjennom økt forståelse og kunnskaper om sykdommen. Kull har en stor absorpsjonsevne og brukes hovedsakelig ved ulike forgiftninger, Medisinsk kull kan ta opp giftstoffer og bakterier som forårsaker diaré, blant annet ved matforgiftninger. Den viktigste delen av behandlingen er med andre ord vsketilfrsel. Det er imidlertid lite som tilsier at kull er effektivt i behandling av vanlig diaré, og kull skal ikke brukes ved diaré kombinert med feber.


I de tilfeller hvor oppkast ikke opphører i løpet av max timer, eller diaré ikke bedres etter 2-dagers behandling hjemme bør veterinær kontaktes. Ved tvil konferer med gastroenterolog. Sjelden nødvendig, men vurderes ved påvirket allmenntilstan feber og mistanke om. Hei hei, er her igjen jeg!


Min lille snusk med ørebetennelse og halsvondt har påbegynt antibiotikakur imorges. Han har hatt løs mage siden fredag, nå er løsmagen gått over til skikkelig diare , hvor han faktisk bæsjer store mengder gulaktig vann. Dette er sikkert gangen idag. Faren ved diaré hos små barn er væsketapet og forskyvninger i kroppens saltbalanse.


Et enkelt kjerringråd er å bruke noe som inneholder stivelse for å få slutt på diare -en.

Væske-tapet øker også ved feber og oppkast. Ved uttørring kan barnet bli sløvt, uvanlig trett og det er sparsomt med urin. Da er det grunn til legekontakt.


Akutt magesyke skyldes vanligvis en virusinfeksjon i tarmen. Eksempler på protonpumpehemmere er omeprazol og esomeprazol. De mest brukte antibiotikaene er amoksicillin, klaritromycin og metronidazol.


I Norge anbefales behandling i ti dager. Stopper du for tidlig, er det en sjanse for at ikke alle bakterier blir drept, og infeksjonen kan komme tilbake. De vanligste bivirkningene er kvalme og diaré.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg