torsdag 18. juli 2019

Gravid 29 uker

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Fra uker og dager til uker og dager av svangerskapet.


Skjelettet er mer kompakt, men fortsatt mykt og bøyelig.

Magegalleri fra tidlig svangerskap til fire uker etter fødsel. Nå er du inne i det siste trimesteret! Babyen har utviklet. Når du er gravid i uke så kan barnets hjerne kontrollere pustingen. I uke har du sannsynligvis vondt i ryggen og åreknuter har kanskje begynt å synes på bena.


Kroppen forbereder seg til fødsel ved at det kommer flere kynnere. Hjertet slår mye fortere i fosterlivet og det første året enn senere i livet.

Gravid uke til 35. Etter hvert begynner kroppen å forberede seg til fødsel ved at det kommer flere og tydeligere kynnere. Magen blir stadig større og det er vanlig at du føler deg andpusten, selv ved små anstrengelser. Da var vi i uke ! En uke unna uke 3 noe jeg ser på som et stort vendepunkt i graviditeten egentlig.


Gratulerer - nå er du i tredje trimester og snart høygravid! Eggløsningen skjer i slutten av uke eller helt i begynnelsen av uke og det er først da den egentlige graviditeten kan ta til. Det er stor nok til å være i stand til å sparke på ribbene og også treffe blæren. Barnets hode begynner å få de rette.


Andre trimester, alt du trenger å vite. Uke 12- av svangerskapet. Det du må vite om fosterets utvikling og den gravides utvikling gjennom andre trimester. Går du kraftig ned i vekt på grunn av kvalme, bør du oppsøke hjelp – av hensyn til både deg selv og barnet. Jeg gikk opp kilo på uker.


Lest i en bok at gjennomsnittlig vektøkning er 1kilo.

Så jeg tenkte at dette gikk altfor fort og ble kjemperedd for å bli for stor for fort. På størrelsen med en aubergine. Starter fødselen nå, er det prosent sjanse for at babyen overlever. Er det ikke fantastisk?


Du er nå inne i svangerskapets tredje og siste trimester! De aller fleste tenker nå mer og mer på fødselen som nærmer seg. Det kan være lurt å melde seg på et fødselsforberedende kurs for å få mer informasjon og også møte andre gravide i samme situasjon.


Termin nærmer seg med stormskritt, og det betyr jo på en måte at sommeren er altfor godt i gang også. Men det må jeg ikke tenke for mye på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg