torsdag 4. juli 2019

Kan gravide spise kamskjell

Kan gravide spise kamskjell

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Kan gravide spise rå egg? Er det risikabelt å spise medium stekte hamburgere på restaurant? Hvorfor skal gravide bare spise fersk røkelaks?


Kan gravide spise kamskjell

Stemmer det at gravide ikke bør spise fisk? Dersom gravide kvinner tar CLA som kosttilskud kan dette ha uheldige effekter både på barnets fødselsvekt og lengde. Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort. Gravide og ammende frarådes å bruke CLA-preparater. Kosthold for gravide.


Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer. Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes. Kjøtt er en viktig kilde til flere næringsstoffer.


Klippet ut fra Matportalen om mat gravide skal unngå: Brunmat i krabbe og hummer, fordøyelseskjertelen i kamskjell og nyren i o-skjell (fremmedstoffer). Skadelige bakterier og parasitter kan gi deg infeksjoner som påvirker barnet. Så lenge du spiser bare muskelen (som man vanligvis gjør) er det ikke noe problem. Tror fordøyelseskjertelen er svart.


Unngå eksotiske fiskeslag som hai, sverdfisk, skater og fersk tunfisk. Unngå krabbeinnmat fra skallet, fordøyelseskjertelen i kamskjell og nyren i o-skjell. Fisk som anbefales til gravide Under svangerskapet bør du spise både fet fisk og hvit fisk – helst to til tre ganger i uken. Sånn som jeg har forstått det kan du spise det som er kokt eller stekt.


Kan gravide spise kamskjell

Spekemat er ingen av delene så det bør man holde seg unna. Jeg tror også mange setter reker og kreps i samme kategori som sushi (sjømat som ikke er fisk) og derfor sier til deg at du ikke kan spise det. Men det er jo noe helt annet for sushi er rått, og det er jo derfor man ikke kan spise det. Egg er et svært næringsrikt pålegg.


I tillegg til verdifulle proteiner, vitaminer og mineraler inneholder egg også en del jod som mange gravide får for lite av. Fisk fra havet som gravide kan og bør spise ett par ganger i uken er som tidligere nevnt makrell, sei, ørret og laks samt torsk, lyr og andre hvitfisk. Bør gravide spise krabbe, reker, kamskjell og scampi?


Krabben lever på bunnen og er veldig eksponert i forhold til forurensning. Mattilsynet gir råd for sjømat fra enkelte havner og fjorder, det er derfor viktig også å sjekke deres nettside. Sjekk på matportalen.


Her kan du sjekke om det er trygt å spise blåskjell fra ditt distrikt. Blåskjellvarsel er et tilbud til deg som ønsker å plukke skjell til eget bruk. Norske dyrkede blåskjell og andre typer skjell som kjøpes i butikk og omsettes kommersielt er kontrollert av Mattilsynet. Nyttige cocktails for gravide. Vær ekstra forsiktig på utenlandstur Det er spennende å være på reisefot, oppleve nye kulturer og smake på eksotisk mat.


Men som gravid er det ekstra viktig å være påpasselig med mat i utlandet. Sushibiter med laks, kokt kongekrabbe, frityrstekt scampi, frityrstekt krabbe og kamskjell er et trygt utvalg. Viktige næringsstoffer.


Kjente fiskearter, som laks, ørret, torsk, sei, lyr og makrell, kan du trygt spise 1-ganger i uken. Om jeg ikke kan spise blåskjellene, kan jeg spise blåskjell suppe (som da naturlig nok er laget med blåskjell). Kall meg gjerne hysterisk, men jeg vil høre hva dere andre gravide mener om dette tusen takk for svar! Maten du ikke skal spise når du er gravid. Medisiner og helsekostprodukter.


Kan gravide spise kamskjell

Nettvett for gravide - Krabbeinnmat fra skallet, fordyelseskjertelen i kamskjell og nyren i oskjell. Underskelser viser at fordyelseskjertelen i kamskjell kan inneholde for mye kadmium, mens nyren i o-skjell kan inneholde for mye bly og kadmium. Bakterien listeria er pvist i myke og.


Gravet eller røkt fisk bør du innta ferskest mulig. Les mer om sunn mat for gravide. Kilder: Sunn start av Vibeke Ø. Landaas, Marianne H.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg