fredag 19. juli 2019

Gravide og mat

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Energibehovet øker gradvis gjennom graviditeten, og dette bør dekkes av mat som inneholder rikelig av vitaminer, mineraler og essensielle fettsyrer.


Gravide kan følge de samme kostrådene som resten av befolkningen. Kosten bør være variert, hovedsakelig plantebasert og inneholde alle næringsstoffer som du og babyen din trenger. Jeg er gravid og har halsbrann.


Er det noe spesielt jeg bør spise eller unngå å spise? Kan det skade barnet? Hva skal jeg gjøre? Mat og drikke gravide ikke bør spise. I svangerskapet bør du være oppmerksom på enkelte matvarer som kan inneholde mikroorganismer, fremmedstoffer eller miljøgifter som kan være skadelig for fosteret.


Gravide og mat

Omega er viktig for sentralnervesystemet til babyen under både svangerskap og amming, sier Enget. Hun anbefaler gravide å spise økologisk mat , da det inneholder mindre kjemikalier og rester av sprøytemidler som barn er ekstra sensitive for. Mat som er riktig for gravide , er det vi alle kjenner som sunn kost. To måltider sjøfisk per uke kan være gode kilder til Omega-fettsyrer, som er viktige for hjernens utvikling.


Tilskudd av folat er særlig viktig tidlig i svangerskapet. Belgfrukter, grønne grønnsaker, kjøtt og grove kornprodukter er ypperlige jernkilder, også for gravide. For å få mest mulig ut av den jernrike maten, bør du spise den sammen med mat eller drikke som er rikt på C-vitaminer. Dette gjelder både kjøtt- og fiskepålegg, røyke- og gravlaks, upasteurisert melk og noen oster.


Gravide og mat

Nei- mat for gravide. Carlsen minner videre om at gravide bør holde seg helt unna alkohol og være avholdende gjennom hele svangerskapet. For øvrig mener hun det beste rådet når det gjelder mat er å spise variert og i tråd med kostholdsrådene.


Amming tærer også på kroppens jernreserver. Gravide og ammende bør ha et kosthold med jernrike matvarer og mat som hjelper til å øke opptaket av jern. Magert kjøtt og leverpostei er gode jernkilder, samt grovbrø havregryn, egg og belgvekster. Gravide som velger å reise til land med høy smitterisiko, bør være ekstra nøye med å følge rådene som gjelder mat og hygiene – og unngå kontakt med katter.


Gravide og mat

Fremmedstoffer: Det finnes en rekke stoffer som har uheldige helseeffekter og som det derfor er nødvendig å begrense inntaket av. Noen er naturlig forekommende, som f. Mattilsynet og Nasjonalt råd for ernæring anbefaler å spise sunn og næringsrik mat når man er gravid , og anbefaler alle å redusere inntaket av sukker. Et sunt kosthold for deg og barnet i magen trenger ikke være så komplisert, men noen ting er det greit å være klar over. Tommelfingerregler for gravide og mat : Sjekk matportalen.


Feil mat -produkter kan skade barnet, da det kan inneholde skadelige stoffer. Ikke spis rått kjøtt, og spis kun varme behandlet godkjent fisk og sjømat. Husk å sjekke hvilke typer sjømat du kan spise da det finnes noen unntak.


Melk og melkeprodukter Kvinner i fruktbar alder Beskytta nemningar Plantegifter Botulisme (Clostridium botulinum) Tilsetningsstoffer Medisinrestar Fiskefôr Blåskjellvarsel Bær Matvaretabellen Beredskap og mat Matsvinn Bacillus cereus Genmodifisert mat (GMO) Kjøkkenhygiene Parasitter Mat på reise utenlands Drikke Algegifter Zoonoser Alkohol. Hun forklarer at du som gravid ikke skal spise for to, men gradvis øke med opptil to måltider i løpet av de tre trimestrene en graviditet består av. I tillegg poengterer hun at det ikke er veldig store forskjeller på hvordan du bør spise som gravid og ikke, men at det er små, enkle ting du skal forholde deg til og ikke få panikk for.


Tidlig samtale om alkohol og levevaner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg