torsdag 18. juli 2019

Melkeprodukter baby

Min jente på år trenger å legge seg, og helst å sovne kl 22. Hun blir vekket 07. Helsedirektoratet anbefaler at babyer får morsmelk som eneste næring frem til minst måneders alder, og gjerne frem til måneder.


Fra 4-måneders alder kan barnet begynne å spise fast føde, og kan stort sett spise det samme som resten av familien. Her får du en oversikt over hvilken mat du kan gi til babyen når. Mange starter med fast føde som måneder gammel, mens andre venter til måneder. Normalt bidrar melkeprodukter med ca av jodinntaket i det norske kostholdet.


Jodstatus bør derfor kontrolleres hos personer som har levd på melkefri kost over lenger tid uten ekstra kosttilskudd eller bruk av berikede melkehydrolysater. Informasjon om sunn og trygg mat fra offentlige myndigheter. Morsmelk er den beste maten for spedbarnet, og barnet kan trygt få kun morsmelk de første seks månedene, med tilskudd av D-vitamin, dersom barn og mor trives med det.


Melkeprodukter baby

Barn bør om mulig få morsmelk i hele første leveår – og gjerne lenger. Er det babyyoghurt som det står mnd på, så kan du selvsagt gi den! Andre melkeprodukter anbefales det å vente med til barnet er år. Men jeg tror ikke det er mange årene siden anbefalingen sa mnd.


I Norge har 5– av barn under tre år en eller annen form for matallergi. Her kan du lese om noen av de vanligste. Når yngre skolebarn får allergiplager, er det ofte peanøtter eller nøtter som er årsaken. Bruk laktosekalkulatoren og få en oversikt over laktoseinnhold i utvalgte melkeprodukter her.


Melkeprodukter baby

Dette er allergier som man vanligvis ikke vokser av seg. Laktase mot laktoseintoleranse. Det finnes produkter som inneholder enzymet laktase.


De kan brukes av laktoseintolerante i forbindelse med måltider, og gjør at man kan spise laktose uten å få reaksjon. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. I samråd med lege, finner dere ut hvor streng dietten må være. Noen må unngå selv ørsmå mengder, mens andre kan tåle melk i oppvarmet form.


Melkeprodukter baby

I sjeldne tilfeller kan spedbarn som utelukkende får morsmelk, også få symptomer på melkeallergi. I disse tilfellene bør mor unngå melkeprodukter i ammeperioden. Men det er ikke uvanlig at barn vokser det av seg og kan spise og drikke melkeprodukter når de blir eldre.


Om du tror babyen din ikke tåler melkeprotein så ta kontakt med din lege eller helsestasjon. Det er en fullstendig hydrolysert morsmelkerstatning som de fleste kan drikke. Jeg var veldig fin og fornøyd dalme dagen og kanskje to dager etter. Så ble det veldig rødt og flasset noe enormt.


Så helt fæl ut (synes jeg). Heldigvis var det i ferien. Ble veldig bra igjen etter kanskje to uker. Hele den andre uken så det ikke fint ut. Hadde ikke sånn reaksjon etter andre rund.


Melkeprodukter baby. Jeg kommer til tilvenne Julian med melkeprodukter n fremover. Barnebutikk, barneklr,interir, nettbutikk Theas hus bestr av Tove og Anne Helene og pnet vi dren til vr butikk i ggata i Ski som er mil utenfor Oslo. Tre porsjoner melkeprodukter hver dag bidrar til at du får i deg nok kalsium og jod. Det kan for eksempel være en kaffe latte, en liten yoghurt og en brødskive med ost.


Vanskelig å få nok kalsium uten melkeprodukter. Hos småbarn er det nødvendig med et erstatningsprodukt som inneholder riktig sammensatte næringsstoffer. Ettersom barna blir eldre, er det vanlig at de vokser av seg kumelkallergien. Dette avhenger av hvor sensitivt barnet er for matvaren. Mødre som må leve på et kosthold uten melkeprodukter eller matvarer fra andre store matvaregrupper, må sørge for å få sitt eget næringsbehov dekket på andre måter, enten ved å benytte erstatningsprodukter eller kosttilskudd.


Hvis mor utelater alle melkeprodukter fra kosten, bør hun ta kalktilskudd så lenge hun ammer. Barnets kost De offisielle norske retningslinjene for spebarnsernæring har vært gjennomgått på nytt de siste årene, og anbefalingen er fortsatt å fullamme barnet til det er måneder dersom barnet viser god trivsel og vekst. Helsestasjonen skal tilby gratis vitamin D-dråper til spedbarn i alderen uker til måneder som er født av foreldre med ikke-vestlig bakgrunn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg