torsdag 25. juli 2019

Foster 11 uker

Fra uker og dager til uker og dager av svangerskapet. Den vokser seg større gjennom hele fosterperioden og vil etterhvert danne sine karakteristiske vindinger og groper. Hjernen er først fullvokst i syvårsalderen. Sannsynligvis føler du deg ikke noe særlig bedre ennå.


Mange er kvalme, trette, oppblåste og mer. Trøsten er at kvalmen pleier å gi seg om et par uker. Kanskje har du foreløpig gått lite opp i vekt, men snart kommer vektøkningen sakte men sikkert hos de fleste.


Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Tidligst omkring uke -kan man forvente noe, men ogs da m man N som nesten alt er p plass, begynner en periode med rask vekst i uke 11. Barnets lengde fra topp til t dobles i lpet av de neste tre ukene.


Foster 11 uker

Dette kan du forvente Barnet i 11. Det finnes trimester. Uke begynner mandag 9. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr.


Gravid uke 10: Ditt foster er nå centimeter, omtrent som en cherrytomat. I dag er jeg fullførte uke og dager. Kjenn rytmen Barnets hjerte har slått raskt i flere uker , men det er først nå det går an å høre det. I morgen går jeg over til fullførte uker. Føles helt uvirkelig.


Foster 11 uker

Kvalmen dukker mer opp om dagene. Brakk nyheten til sjefen i dag som ble ganske glad. Nå som nesten alt er på plass, begynner en periode med rask vekst i uke 11.


Frem til uke av svangerskapet øker barnets vekt ganger. Barnet kan åpne munnen, og tungen er fullt utviklet. Mot slutten av denne uken er hodet og kroppen nesten like lange. Leveren tar opp mye av plassen i bukhulen.


Foster 11 uker

Jeg er gravid nå for 3. UL i uke eller 12. De fleste organsystemer er dannet, og det skjer ikke lenger store nydannelser i fosteret. Fosteret er nå uker gammelt.


Før fullgåtte uker er ikke fosteret utviklet nok, og vi kan derfor ikke forvente å se hjerteslag. Få dager spiller en stor rolle i denne sammenheng. Bestiller man time før sikre seks uker er gått, vil undersøkelsen dermed ikke kunne bekrefte et levende foster. Undersøkelsen utføres fra ukers svangerskap, vanligvis i uke –14.


Foster 11 uker

Morkakeprøve kan utføres på to ulike måter: gjennom magen (transabdominalt) via skjeden gjennom livmorhalsen (transcervicalt) Først utføres det en orienterende ultralydundersøkelse for å finne ut hvor stort fosteret er og hvilken måte som er mest velegnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg