fredag 5. juli 2019

Første ultralyd når

På første kontroll sendes det henvisning til ultralyd. Alle gravide vil også få tilbud om tester for hepatitt B, hiv og syfilis. Dersom den gravide er risikoutsatt for hepatitt B-smitte under graviditeten (f.eks. gjennom å ta stoff med sprøyter) anbefales flere tester under svangerskapet (helsedir.no). Jeg lurer på når det er normalt å ha første ultralyd ? Ser utifra diverse svangerskapskalendere at hjertet begynner å slå allerede i uke 5- men det er vel litt tidlig?


Når kan man evt få ultralyd hos privat klinikk?

At der har noe for seg mener jeg? Jeg er litt småparanoid og føler ikke jeg komm. Første kontroll handler om levevaner, forberedelser til svangerskap, fødsel, amming og livet som foreldre. Hensikten er å identifisere dine behov og hva som er viktig for deg. Det er mye som skal sjekkes på den første kontrollen, og det å kartlegge tidligere sykdomshistorie er viktig.


Når fikk dere første ultralyd ? Jeg har fått i uke 1 trodde det var ca uke som var vanligst. Anonymous poster hash: db06b. Og hvor tidlig kan de se noe på vanlig ultralyd ?

Jeg syntes ikke du skulle tatt det opp, med mindre det skjer til stadighet med denne gutten. Da kunne man evt tatt en prat så den andre gutten kanskje ble bevist hvordan han kan oppfattes, selv om han ikke nødvendigvis mener det vondt. Slik du beskriver det nå så ville jeg heller bare benyttet. Hva er grunnene til å ta noen tidlig ultralyd ? I denne videoen gir jordmor Merete Arnøy svar på det meste du måtte lure på om tidlig ultralyd , og viser flere eksempler. Ved blødninger i første tredel av svangerskapet (truende abort) gjøres ultralyd.


Mistenkes svangerskap utenfor livmoren, gjøres ultralyd. Senere i svangerskapet brukes ultralyd i kontrollen og overvåkningen av risikosvangerskap, f. Ultralydundersøkelser i seg selv, er ikke noe Menneskeverd er imot. Man kan nettopp på grunn av ultralyd redde barn i mors liv, og det er fantastisk at dette er mulig. Men når det gjelder tidlig ultralyd , kan det se ut til at vi mister flere enn vi redder.


Ultralyd i uke er best egnet til å oppdage Downs syndrom. Du får se barnet først i vanlig 2D og deretter 3D når vi har funnet en riktig vinkel å se barnet i. Ved tidlig ultralyd gjør vi i utgangspunktet bare 2 men av og til kan man også oppnå 3D-bilder som er gode. Tidspunktet for ultralydundersøkelsen vil avhenge av hvilken informasjon man ønsker. Når er det best å ta ultralyd i svangerskapet?


Da jeg var ca uker gravi bestemte jeg meg for den første ultralyden. Fordi jeg hadde et abort for dette, fikk jeg lov til å komme tidligere i denne nye graviditeten. Allerede rundt eller uker.

Jeg tror det er en veldig god tjeneste, fordi jeg følte meg mer frykt for denne første ultralyd enn i første omgang. På fastlegekontor kan ultralyd blant annet brukes til å undersøke om pasienten har gallestein, avgjøre om en kul på huden er en byll eller ikke og avklare for eksempel fingerbrudd. I disse tilfellene blir ultralyd et klinisk instrument for legene, som brukes når pasienten er til stede. Kamillahaaland blogg: Min frste ultralyd Min frste ultralyd. Oslo City Legesenter AS - Org.


Vel så viktig er kontrollen likevel for å kommer inn i loopen med ultralyd , fødeplass og andre kontroller. I undersøkelsen føres et lydhode over den gravides mage, og med lydhodet sendes lydbølger inn i livmoren. Lydbølgene blir reflektert av foster, navlesnor og morkake, og fanges opp igjen av lydhodet. Vanligst brukt er todimensjonal ultralyd , men flere hospitaler og klinikker tilbyr også tredimensjonal ultralyd.


Til nå er det ikke påvist noen sikker fosterskadelig effekt av ultralyd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg