onsdag 31. juli 2019

Symptomer på soppinfeksjon i underlivet

Soppinfeksjon i underlivet oppstår ofte etter en antibiotikakur. Synlig symptomer er utslett og tørrhetsfølelse på penis. Dette kan behandles med antisoppkrem som man får på apoteket. Har begge soppinfeksjon , kan de smitte hverandre frem og tilbake og derfor bør begge behandles.


Symptomer på soppinfeksjon i underlivet

Det er sjeldent at sopp fra skjeden smitter til partneren, og partner uten symptomer trenger ingen behandling. Den medisinske termen er vaginal candidose. En soppinfeksjon i underlivet kan utvikles ved nedsatt immunforsvar eller når de gunstige bakteriene i skjeden ikke klarer å kontrollere soppen Candida albicans. Hva er årsaken til soppinfeksjon i underlivet ? Disse soppene lever normalt i og på kroppen i munnen, halsen, tarmsystemet, vagina og på huden vår. Symptomer i den forbindelse vil være kløe og rødt utslett der infeksjonen forekommer.


Selv om det er liten sannsynlighet for at man kan smitte partneren når man har soppinfeksjon , anbefales det likevel at begge parter får behandling for å være på den sikre siden. En eller begge disse områdene kan bli betent, hovent og svært smertefullt. Symptomer på sopp i underlivet er ofte kløe, svie eller smerte ved sex. Hva er sikker tegn på soppinfeksjon i underlivet ? De vanligste symptomene på underlivssopp hos kvinner er akutt kløe og svie i underlivet.


Mange opplever i tillegg en endring av utfloden (hvit, cottage cheese-lignende). Som oftest er det ikke sjenerende lukt fra utfloden. Noen vil oppleve smerter ved samleie. Mange kvinner behandler seg selv for underlivssopp, men andre infeksjoner kan gi lignende symptomer.


Hvis du har symptomer for første gang, eller er usikker på årsaken, bør du bestille time hos legen din, ifølge Helsenorge. Mange tror de har soppinfeksjon , mens det foreligger andre underlivssykdommer, som derved kan oversees. Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett.


Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Kvinner merker gjerne at de kan få tykk, hvit og illeluktende utflo og menn kan oppleve sprekkdannelse på penis. Vanlige symptomer på soppinfeksjon i underlivet er kløe, svie og hvit, klumpete utflod. Graden av kløe kan variere fra lett til intens. Kløen er ofte ledsaget av svie, sårhet og hvit utflod med en konsistens som kan minne om cottage cheese. De fleste kvinner rammes bare én eller noen få ganger i løpet av livet, men enkelte kvinner rammes gang på gang.


Hvis du aldri har hatt sopp i underlivet før og du tror at du har fått det, bør du oppsøke lege. Ved andre plager i underlivet , eller hvis du er usikker på om plagene skyldes soppinfeksjon. Menn som får symptomer på soppinfeksjon bør kontakte lege. Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet.


Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer. Kløe i underlivet er plagsomt. Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet. Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon.


Sopp i underlivet er vanlig. Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet , men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det. Det kan være et symptom på sykdommer som infeksjoner, allergier eller hudlidelser.


Noen årsaker til kløen er enkle å behandle, mens andre vil være plaget av kløen i lengre tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg