fredag 12. juli 2019

Vondt i lungene når jeg hoster

Hva kan dette være? Når kroppen forsvarer seg mot virus, blir slimhinnen i luftveiene betente og slimproduksjonen øker. Barn under fire år og eldre mennesker – spesielt de som har andre helseproblemer som påvirker lungene eller hjertet – har høyest risiko for å utvikle bronkitt. Hovedsymptomet på bronkitt er en vond hoste.


Så har du feber og vondt i brystet samtidig som du hoster , kan det hende du har fått en lungebetennelse.

Fargen skyldes at materie hostes opp fra lungene. Det er også typisk med overfladisk pust og en følelse av at man får for lite luft. Begynte på fredag med feberfølelse som gikk over.


Lørdag hadde jeg følelse av at det klødde inni lungene mine, og siden søndag har jeg hatt vondt i lungene når jeg puster. Men når jeg hoster er det svært smertefull. Smittestoffer spres lett til andre når du hoster eller nyser. For å unngå å smitte andre, bør du hoste i et lommetørkle eller i armkroken, samt vaske hendene ofte.


Ved mangel på såpe og vann anbefales bruk av alkoholbaserte desinfeksjonsmidler for å fjerne bakterier og virus fra hendene.

Her kan du lære mer om smerter i lungene , samt tilhørende symptomer, årsak og ulike diagnoser ved vondt i lungene. Lungesmerter og lungesykdom bør alltid tas på alvor. Lungene er to organer som ligger i brysthulen på hver sin side brystbeinet. Kan jeg få medisiner?


Den bakterielle lungebetennelsen kan behandles med antibiotika, mens lungebetennelse som skyldes virus, ikke kan behandles medikamentelt. Hvis du overveier influensavaksine, kan du ta kontakt med legen din om du eventuelt bør få vaksinasjon mot pneumokokker, én av de bakteriene som kan forårsake lungebetennelse. Får ikke ut bærsjen min, det gjør så sykt vondt ! Fortsatt vondt i lungene etter forkjølelse, kan det være mer alvorlig? Men, jeg har ikke hatt spesielt slike symptomer nå, og den gang hadde jeg ikke noe vondt i brystet. Vi er spesielt utsatt når kroppens immunforsvar allerede er svekket som følge av et angrep fra forkjølelsesvirus eller influensavirus.


Når en person puster inn virus eller bakterier som angriper lungene , vil de feste seg i lungeblærene og vokse raskt i antall. Det virker som om jeg sover på armen og presser ribbeina inn. Pleier og gå det av i løpet av dagen. Når jeg våkner gjør det dritvondt. Kjenner det godt når jeg puster god.


Har du noen tips til hva jeg kan gjøre? Har nå vondt magen når jeg hoster.

Vondt i lungene når jeg hoster. Noen har vondt i brystet under et astmaanfall. Astma - Privathospitalet, Fana Medisinske Noen hoster og hoster. Srum kommune Vanlige symptomer: Vondt i halsen. Jeg har vondt i skuldrene.


Pneumoni - Nedre luftveisinfeksjoner - Nedre luftveier og lunger. I uker har jeg gått rundt og hatt stikkende smerter i høyre lunge. Det gjør murrende vondt hele tiden både under brystet og bak på ryggen, og det er ømt å trykke under brystet.


Smertene oppstod etter ukers. Når legen lytter på lungene til folk som kommer med spørsmål om pneumoni,. Dersom noen ofte hoster i forbindelse med trening, bør de ta det opp med fastlegen.


Verste jeg har sett! Det kan være anstrengelsesutløst astma. Dersom det kun skjer når det er pollen i lufta, kan det være allergi som utløser hosten, sier Helle Stordrange Grøttum, leder av LHL Astma og Allergi, en underorganisasjon av Landsforeningen for hjerte- og lungesyke.


Men igår oppdaget jeg at jeg har litt vondt i ryggen, men bare hvis jeg hoster eller puster dypt ut. Hoster og nyser hele tiden. Har man vondt foran eller bak når man har lunge. Har også sovet på sofaen de siste dagene, så d.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg