fredag 19. juli 2019

Linfrø forstoppelse

En god måte å benytte dem på, er f. Du kan også hive på en neve med hvetekli over denne blandingen, det er også veldig bra mot forstoppelse. Forstoppelse er også en vanlig bivirkning av visse typer legemidler. Vanlige årsaker til forstoppelse er arvelige forhol for lite fiber i kostholdet, at du drikker for lite væske eller at du mosjonerer for lite.


Derfor vil jeg i dag dele mine beste tips for å unngå nettopp forstoppelse.

Drikk rikelig med væske. Dehydrering bidrar til forstoppelse så pass på å få i deg rikelig med væske gjennom dagen. De vanligste er for lite væske og fiber i maten, mye stillesitting, stress og lite fysisk aktivitet.


Dårlige avføringsvaner, for eksempel at man stadig utsetter toalettbesøk, kan også bidra til forstoppelse. Jeg tar linfrø opp i den så de blir til pulver da kroppen lettere kan bruke dem sånn. Da har jeg eplejuice over det hele, MYE, for de suger mye væske til seg.

Det er viktig å drikke rikelig med vann hvis man gjør dette, ellers blir det fort forstoppelse. Linfrø for å forhindre forstoppelse. Har gjort dette i år nå og det funker veldig bra.


Dermed bidrar det til å øke volumet av avføringen og opprettholde regelmessige tarmbevegelser. Det forhindrer akkumulering og lindrer forstoppelse. Hos mange personer kan man ikke peke på klare årsaker til forstoppelse - at magen er hard. Vær også obs på at bruk av medikamenter som Paralgin Forte og jerntabletter kan forårsake forstoppelse , sier hun.


De vanligste forklaringene er uregelmessige avføringsvaner, ignorere trangen til å gå på do, fiberfattig kosthol lite fysisk aktivitet, høy medisinbruk, misbruk av avføringsmiddel, stress eller angst og tilstanden irritabel tarm. Mange, særlig eldre, får i seg altfor lite drikke i løpet av dagen. Søk Fortere, Bedre og Smartere her!


Finn Middel Mot Hard Mage. Selv om det er sant at folk flest ennå ikke er vant til å gjøre dette, er det å inkludere dem i kostholdet ditt helt nødvendig for helsen din. Og spiser man litt hver dag, kan det redusere risikoen for å få alvorlige sykommer.


Det finnes studier som linker regelmessig inntak av linfrø til redusert risiko for hjertesykdom, enkelte former for kreft, som bryst, prostata og tarm, samt hjerneslag og diabetes, sier Bjørge. Løselig fiber får du fra havrekli, nøtter, frø, og belgfrukter,” sier Kristine Møller.

Seks svisker to ganger om dagen gir god effekt mot hard mage. Et annet tips er å ta en spiseskje linfrø og legge det i bløt i yoghurt, melk eller vann over natten og ha det sammen med frokosten din. Til sist kan man spise druer om morgenen før annen mat. Produktet Vi-Siblin kan også benyttes.


Sara skrev: Jeg har prøvd linfrø , diverse te og mange andre rå men det har liten effekt. Noen er også plaget med hard avføring. Den rammer særlig kvinner, eldre, fysisk inaktive, de med fiberfattig kost.


Hva er forstoppelse ? Dette gjelder både barn og voksne. Når man vil anvende linfrø mot forstoppelse og andre fordøyelsesplager, er det viktig at man samtidig inntar store mengder vann. På grunn av deres ernæringsmessige sminke har linfrø blitt undersøkt som en måte å håndtere symptomene på mange helsemessige forhol inkludert forstoppelse. Mange syns den slimete konsistensen er litt ekkel, men utblandet i yoghurt eller liknende merker man ikke mye til dette, og det er nettopp den smørende effekten på tarmveggenes innside som hjelper mot forstoppelsen.


En spiseskje linfrø kan legges i vann over natten og spises morgenen etter. Det å ha forstoppelse gjør skikkelig vondt,. Kosthold hos barn er viktig for å forebygge forstoppelse. Nok drikke og variert kost med mye fiber er bra for å unngå forstoppelse. Enkelte matvarer, som for eksempel syrnet melk eller yoghurt (Biola), kli, linfrø , svisker og maltekstrakt, setter fart på fordøyelsen.


Andre matvarer kan derimot virke stoppende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg