tirsdag 16. juli 2019

Fysioterapi frikort

Det er bare godkjente egenandeler som teller med i opptjeningen til frikort for egenandelstak 2. Fysioterapeuten plikter å ha oppslag som viser gjeldende egenandeler og priser. Egenandeler for fysioterapibehandling i den offentlige, kommunale helsetjenesten er utgifter som begrenses av egenandelstak 2. Alle innbyggere får fortsatt tilsendt frikort i papirversjon i posten. Nytt utseende på frikort.


Forskrift om stønad til dekning av utgifter til fysioterapi forteller hvilke takster du kan benytte ved de ulike behandlingsformene som blir utført.

Du finner også informasjon om hvilke takster som kan kombineres og om det er spesielle vilkår til bruken av taksten. Egenandeler for pasienter som har frikort egenandelstak er imidlertid ikke inkludert i fastlønnstilskuddet, og kommunen kan derfor få utbetalt egenandelen for pasienter med frikort fra Helfo. Når pasienten har frikort egenandelstak 1. Hvis pasienten har frikort egenandelstak må pasienten likevel betale egenandel ved fysioterapi.


Det innebærer at pasientene fra denne datoen vil få frikort uten å søke om det. Helfo har nettsider og god informasjon om fysioterapi. De har i hovedsak én side for helseaktører og én for privatpersoner.


På denne måten er det lettere å finne frem til informasjonen som er relevant for hver enkelt.

På sidene deres kan man blant annet finne info om regler, frikort og takster. Innbyggere finner digitalt frikort når de logger seg inn på helsenorge. De digitale frikortene har frikortnummer, og er dermed gyldige som bevis for egenandelsfritak. For å finne sitt digitale frikort må innbyggere logge seg inn på helsenorge.


Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Frikort og egenandeler. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Nye regler for egenadeler fysioterapi og frikort for egenandelstak 2. Den tidligere diagnoselisten er avviklet i sin helhet fra 1. Innkreving av egenandel forutsetter at fysioterapi gis som et spesifikt tiltak.


Grensen for fritak fra egenandeler heves fra til år for fysioterapi. Reduserer egenandelstak 2. Dette er et tiltak for alle, men vil særlig være positivt for dem med høye sykdomsutgifter. Egenandel til fysioterapi kommer inn under egenandelstak og grensen for frikort utgjør kr.


Dette betyr at du vil få frikortet automatisk i posten innen uker etter at egenandelstaket er nådd.

Ordningen med frikort er automatisert. Hadde du frikort i fjor trenger du ikke søke om nytt frikort. Noen av disse er driftsnødvendige, andre registrerer ulike forhold ved bruken av nettstedet.


Dersom du ikke ønsker å benytte informasjonskapsler, kan du deaktivere dette i nettleseren din.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg