onsdag 24. juli 2019

Behandling av ørebetennelse

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Ved bruk av antibiotika er fem dagers behandling vanligvis nok. Vanlig penicillin anbefales i Norge som førstevalg ved behandling av ørebetennelse.


Ved hyppige og gjentatte tilfeller kan legen velge amoksicillin.

Hvis dette ikke virker, kan trimetoprim-sulfametoxazol være aktuelt hos barn. Bruk av antibiotika ved ørebetennelse er omdiskutert, siden det ikke hjelper dersom betennelsen skyldes en virusinfeksjon. I tillegg vil de fleste bakterieinfeksjoner også leges av seg selv. Det er derfor vanlig at legen forskriver en vent-og-se-resept, som kan brukes dersom symptomene ikke har blitt bedre i løpet av noen dager. Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene, og ørebetennelse er en vanlig årsak.


Dette går som oftest over av seg selv, men hvis plagene vedvarer kan det bli aktuelt med behandling hos øre-nese-hals-spesialist. Uten riktig behandling , kan en ørebetennelse føre til tap av hørsel (delvis eller totalt), svimmelhet, og problemer med aktiviteter som involverer hørsel og balanse.

Behandling En ekstern ørebetennelse er ofte smertefull, og det kan være vanskelig å behandle hunden med øredråper eller ørerens-middel. En skikkelig behandling av det infiserte øret kan dermed i praksis være vanskelig å utføre. Den vanligste formen for ørebetennelse hos barn er akutt mellomørebetennelse (akutt otitis media).


De fleste som får behandling for en infeksjon i det ytre øret opplever at smerten reduseres i løpet av tre dager, og at symptomene forsvinner helt i løpet av ti dager. Hvis smerten ikke har blitt borte i løpet av ti dager, bør du oppsøke legen på nytt. På denne måten kan mellomøret luftes ut, noe som blant annet er viktig når det er trykkforskjeller mellom utsiden og innsiden av trommehinnen, for eksempel når vi flyr eller kjører bil over et fjell. Kronisk ørebetennelse defineres som vedvarende hull i trommehinnen, og kan i prinsippet ramme alle som har hatt ørebetennelse der det er gått hull på trommehinnen, sier Sundt Mjelle.


Studier viser at til enhver tid har av alle barn mellom ett og tre år nedsatt hørsel på begge ører på grunn av sekretorisk ørebetennelse. Flere av de vanlig brukte øredråpene kan dessuten være skadelige dersom trommehinnen er ødelagt. Gjentakende ørebetennelse - kan det være en årsak? Det finnes mange underliggende problemer som gjør at hunden lettere får ørebetennelse. Legg merke til om det er noen sammenheng når hunden får ørebetennelse.


Er det på samme tid hvert år? Hørselstap forårsaket av ørebetennelse kan forårsake taleforstyrrelser hos barn. Avhengig av området i øret som er involvert, kan infeksjonen behandles annerledes.


Hos hunder med tilbakevendende ørebetennelser skyldes ca av tilfellene en underliggende allergi.

Det kan være allergi mot noe i miljøet ( husstøv- og lagermidd eller pollen) eller noe i maten den spiser. Symptomatisk behandling. Som regel er smertelindring det viktigste behandlingsmålet i den akutte fasen.


Førstevalg er paracetamol. Diagnostisering av Fifth sykdom er vanligvis gjort gjennom et personlig undersøkelse med en lege, men kan også bli bekreftet gjennom blodprøver som viser en økning i antall hvite blodceller aktivitet på grunn av kroppens forsøk på å bekjempe viruset forårsaket av Bparvovirus belastning. Akutt otitis media hos ellers friske barn skal ikke behandles med slike medikamenter, men barn med residiverende otitt skal få antibiotika på liberal indikasjon.


Pustlene finnes der hud har vært eksponert for vann. Etter som dukking er uvanlig i bobleba og ekstern otitt krever en viss oppbløting av huden ved gjentatt eksponering, vil ekstern otitt ikke være vanlig ved bruk av boblebad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg