mandag 1. juli 2019

Gravid lav blodprosent

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Dersom Hb er lav , og det er mistanke om at det foreligger jernmangel, er det da mulig å starte et forsøk med jerntabletter.


Det kan eksempelvis gis som 1mg jern daglig i to uker. Dersom blodprosenten stiger tydelig, tas det som et tegn på at det foreligger jernmangel. Gjennomsnittlig blodprosent (Hb) for kvinner i siste trimester er 1 og din verdi på 1er helt fin.


Tidligere regnet man Hb på som nedre normalgrense for anemi (”blodmangel”), men nyere litteratur tyder faktisk på at Hb i svangerskapet kan være så lav som før tilstanden defineres som anemi. Hvis hemoglobinverdien (blodprosenten) er for lav i forhold til det forventede i svangerskapet, må legen ta flere blodprøver og evt. Tegn på mulig forverring. Autoimmun betennelse i mageslimhinnen kan føre til nedsatt opptak av vitamin Bfra tarmen, og kan på sikt føre til utvikling av lav blodprosent , såkalt pernisiøs anemi.


Gravid lav blodprosent

Langvarig B12-mangel kan også medføre skader på nervesystemet og psykiske endringer. Lav blodprosent skal alltid utredes. Ofte kan anemi forekomme ved for lavt jern i kroppen, eller på grunn av B12-mangel. Dersom legen finner en lav blodprosent , så skal årsaken finnes, fordi det kan være tegn på alvorlig sykdom. Det er særdeles feil å ta for gitt at man mangler jern om man får påvist en lav blodprosent.


Denne type symptomer er imidlertid ganske vanlige, og de fleste med slapphet, svimmelhet og hjertebank har en normal blodprosent. Men lav blodprosent kan også være det første tegn på sykdom som det kan og bør gjøres noe me for eksempel en svulst i mage eller tarm. Ved anemi (også kalt blodmangel eller lav blodprosent ) er vi ofte slappe og trette fordi vi har for få friske røde blodceller i kroppen. Røde blodceller inneholder hemoglobin, som er viktig for å transortere oksygen rundt i kroppen. Når du ikke er gravid trenger du som kvinne ca.


Når du er gravid har du behov for mer, men behovet øker først av betydning i andre halvdel av svangerskapet, parallelt med at fosteret vokser. Jernbehovet ditt er altså høyere enn det pleier å være. Anemi kalles også lav blodprosent eller blodmangel og betyr at det er for lite hemoglobin i blodet. Hemoglobin er et stoff som finnes i de røde blodcellene (erytrocyttene) og som binder seg til oksygen for så å levere oksygenet til celler i de forskjellige vev i kroppen. Jeg var til kontroll i går og fikk høre at blodprosenten min har gått helt ned i 1. Det idelle er vel rundt 1 såvidt jeg har forstått.


Det forklarer jo hvorfor jeg er så uendelig trett og sliten. Nå skal jeg spise jern til den store gullmedaljen og håper å få prosenten opp på et akseptabelt n. Jeg er i uke og har en hb på 1nå. For uker siden var den på 1 og da sa legen at det var litt lavt og ba meg ta jerntilskudd. Hadde selv lav blodprosent under svangerskapet, var når det ble oppdaget.


Datteren min på akkurat mnd har blodprosent på 5. Flere som har vært plaget av det nå eller i tidligere svangerskap? Nå er det ti år siden sist jeg gikk gravid , og jeg husker godt de gangene jeg gikk. Det finnes en rekke ulike rsaker til anemi.


Blodprosent - Tidligere var det vanligere med drlig kosthold med lite protein og jern som rsak til anemi. Ryanair fra fire uker før termin. Dette kan være hjerteproblemer, lav blodprosent eller kroiniske sykdommer av mange slag.


Er du gravid med tvillinger eller flere, så gjelder egne regler. Litt rart at du ikke finn anbefalt å begynne på jerntilskud det fikk jeg råd om med blodprosent på 11. Men de har nå så forskjellige meninger disse legene. Om det skulle bli aktuelt så vær obs på at jerntabletter kan gi hard mage, noe som ikke er særlig godt når man er gravid. I dag er det helt forlatt å oppgi hemoglobinkonsentrasjon i blodprosent.


Det er likevel endel pasienter som gjerne vil ha oppgitt nivået i blodprosent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg