onsdag 3. juli 2019

Biff med bakt potet

Biff med bakt potet er en klassisk helgerett. Disse bakte potetene fylles med ost, hvitløk og timian og gratineres før servering. Server med godt smør til på tallerkenen (la smelte over kolbene).


Når vi snakker om tilbehør til biff , er det umulig å komme unna klassikeren bakt potet. Enkelt – og veldig godt. Server gjerne med en god klatt hvitløk- eller kryddersmør (noen foretrekker også rømme).

På sommeren hører grillet enctrecôte og bakt potet hjemme. Med hjemmelaget kryddersmør er dette en klassisk middag på sommeren. Serveres med kokt brokkoli, bakt tomat eller en frisk grønn salat. I poteten anbefales soyasaus, 2-ts rømmekolle, ønsket krydder eller saus. Krydre biffen med salt og pepper.


Sett grønnsakene til siden når du steker biffen, eller la grønnsakene bare ligge på siden av pannen mens biffen brunes. I mellomtiden kokes asparges i litt lettsaltet vann til de er møre (3-minutter). Server biff med bakt potet , asparges, løk, og sjampinjong.


Sterkhetsgraden kan du variere selv etter hvor mye pepper du bruker.

Dette er deilig middag, server den til familie og venner. Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Pepperbiff med peppersaus og bakt potet.


Vart opp med et skikkelig festmåltid med saftig pepperbiff og bakt potet. Selv om alt lages fra bunnen av, er denne oppskriften lettlaget. Smør røres inn med knust hvitløk, hakket persille, Tabasko saus, salt og pepper. Form smøret på et stykke matpapir og legg det i kjøleskapet.


Biffene brunes godt på en varm panne. Reduser varmen og stek biffene ytterligere minutter på hver side. Hvis du vil lage bakt potet som en selvstendig rett kan det være lurt å fylle på med hakkede grønnsaker og mais for å få et måltid som metter. Bakt potet er så enkelt og så godt, og kan fylles med alt ditt hjerte begjærer.


Amore Ristorante Og Pizzeria: Middag, biff med bakt potet , grønnsaker og saus - Se reiseanmeldelser, objektive bilder og gode tilbud på Stjørdal, Norge på TripAdvisor. Biter av kalkunfilet blir delikate biffer når du legger en baconskive rundt og fester med en tannpirker. Kalkunbiff med mais og bakt potet Nydelig oppskrift på grillet kalkunbiff med hjemmelaget marinade. Vi er opptatt av å håndtere dine personopplysninger på en trygg og sikker måte.


Les mer i våre betingelser og i vår personvernerklæring. Med denne metoden kan lett lage bakt potet når det er mange til middag, helt uten stress. Det er ikke nødvendig å pakke hver potet inn i folie heller, skallet blir sprøtt og godt når de bakes uten.

Som fyll bruker jeg å ha oppdelt agurk, mais, sopp, råhakket løk, og monterer dette oppi poteten som da er ‘åpnet’. Jeg bruker forresten også rømme til, og da gjerne med friske urter i, som topping. Jeg bruker sjelden kjøtt til, men finhakket skinke synes jeg smaker godt til.


Men, godt tips med bacon, det skal jeg prøve neste gang. Bakt potet kan nytes som et måltid i seg selv, eller som tilbehør til nær sagt alle typer stekt og grillet kjøtt. Smaker spesielt godt til biff.


Beregn en stor potet pr. Pakk potetene inn i aluminiumsfolie. Bakes midt i ovnen på 2grader i 1-timer. Stikk en kniv i poteten for å kjenne om den er ferdig.


Bakt potet gjør seg godt som tilbehør til biff , helstekte stykningsdeler av okse, og grillmat. Du kan like gjerne bruke den som hovedkomponent i et målti fremfor som supplement til noe annet. Med eller uten aluminiumsfolie?


Finn laveste nettpris her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg