torsdag 25. juli 2019

Blodsukker etter måltid

Det har vist seg at en lavere blodsukkerverdi til sengetid medfører en vesentlig risiko for at man får lavt blodsukker (hypoglykemi)) senere på natten. Dette kan være farlig fordi mange pasienter ikke kjenner lavt blodsukker om natten, men sover igjennom. Har man mistanke om hypoglykemi (p.g.a. symptomene ovenfor som gjerne oppstår 3-timer etter et måltid , og som forsvinner når man inntar sukker) bør det undersøkes om symptomene faktisk skyldes et lavt blodsukker.


Blodsukker etter måltid

Blodsukker er den del av organismens glukose (sukker) som sirkulerer med blodet. I blodet fraktes glukosen til ulike vev der den brukes som energi og som råstoff for produksjon av diverse stoffer. Jeg fungerer faktisk best når det er lenge siden siste måltid. Glukosebelastningstest viste normalt bs fastende() men bekreftet mine mistanker om synkende bs etter måltid , to timer etter inntak glukose var bs 2. Min fastleges reaksjon var at dette var rart, men ikke noe farlig og ikke nødvendig å utrede videre.


Hva bør blodsukkeret være på etter et måltid ? Jeg målte nettopp mitt til ca timer etter et kosemåltid som inneholdt blant annet is og kjeks og annet søtt. Dere med diabetes, hva skal blodsukkeret ligge på. Hva er normalt blodsukker, og hva ligger deres. Er dette normalt blodsukker ? Senere gikk jeg til legen for å sjekke, men da var jeg nede i normale verdier som er rundt 4-(muli jeg husker feil her) og legen sa at det var helt normalt at det steg etter et måltid.


Blodsukker etter måltid

Diabetes diagnostiseres ved to tilfeller av fastende blodsukker over eller ett tilfelle av blodsukker over sammen med andre symptomer på diabetes. Vanlig blodsukker etter timer er 3. Ved en glukosebelastningstest eller noe veldig sukkerholdig er alt mellom 3. En viss økning i blodsukkeret etter et måltid er helt naturlig. Mange har for høyt blodsukker.


Fordøyelsen gjør om karbohydratene i maten vi spiser til sukkeret glukose, som blodet frakter rundt i kroppen. Glukosen blir så drivstoff for alle cellene våre. Måling av blodsukker er vanlig og ofte svært viktig hvis man har diabetes eller andre sykdommer som kan påvirke blodsukkeret. For å få riktige måleresultater er det viktig at du måler riktig og vet hvordan du bruker apparatet ditt.


Blodsukker etter måltid

Noen pasienter har andre behandlingsmål etter avtale med lege. LES OGSÅ: Fem gode tips til et mer stabilt blodsukker. Lavglykemisk kost er gunstig for diabetikere. En jevn blodsukkerstigning etter måltidet vil være gunstig for deg med diabetes. Det kan blant annet forbedre langtidsblodsukkeret (Hba1c) og ha god effekt på triglyseridnivået i blodet.


Blodsukker litt over normalen gir ikke nødvendigvis noen symptomer, men når verdiene stiger til diabetesnivå kan det gi: - munntørrhet - tørste - hyppig vannlating - vekttap - øket appetitt. Ved selvmåling av blodsukker er det nødvendig å følge visse regler i prosedyren. For å oppnå pålitelige indikatorer må du vite når du skal måle sukker etter et måltid.


Blodsukker etter måltid

Hvor mye etter et måltid kan du måle blodsukkeret? I studien fra Ahola hadde man som formål å finne ut hvor ofte pasienter med type 1- diabetes oppnår normalt blodsukker etter måltider og evaluere faktorer som bidrar til hypo- og hyperglykemi. I magesekken spaltes maten ved hjelp av enzymer og saltsyre til mindre matpartikler.


Dette gjør at maten lettere kan fordøyes lengre nede i tarmen. Magesekken slipper regelmessig ut små porsjoner med delvis fordøyd føde til tarmen, noe som gjør at det tar flere timer før magesekken er tømt etter et måltid. Høyt blodsukker som gir diabetes (hyperglykemi) er ikke så ubehagelig, men har mer alvorlige langtidsvirkninger enn reaktiv hypoglykemi.


Etter et måltid skal blodsukkeret være ganske høyt og så synke sakte ned i løpet av noen timer. Mennesker med reaktiv hypoglykemi har en ustabil bukspyttkjertel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg