tirsdag 30. juli 2019

Blemme i underlivet

Har de siste dagene oppdaget en slags stikking i underlivet. Fant ut at jeg har små blemmer, eller noe som ligner mer på noe hvitsår lignende egentlig, på innsiden av den ene indre kjønnsleppen. En slik blemme kan også være en molusk. Molusker er en virusinnfeksjon som vanligvis smitter via hu ifølge NHI.


Norsk helseinformatikk). Dette er ikke farlig, og det går over av seg selv. Medisinsk er det altså ingen grunn til å oppsøke behandling. Er det sjenerende, kan du imidlertid få det fjernet ganske enkelt hos lege.


Soppinfeksjon i underlivet er noe svært mange kvinner opplever og kjennetegnes ved svie og kløe i skjeden. Utfloden er ofte tykk og litt klumpete som mange beskriver som cottage cheese-lignende. Man får kjøpt reseptfrie soppmidler på apoteket. Jeg håper jenta allerede er på bedringens vei nå, for dette høres vondt ut!


Jeg kan ikke si noe sikkert om hva utslettet skyldes uten å undersøke jenta og finne ut litt mer om sykdomsforløpet, men jeg kan si med stor sikkerhet at utslettet hun har høres ut som en virus-infeksjon. De vanligste infeksjonene med blemme -utslett hos barn er: 1. For over en uke siden ble jeg plaget av intens kløe og svie i underlivet og det var rødt og opphovnet. Regnet med at dette var soppinfeksjon og startet behandling med Canesten krem og stikkpille (500mg). Imidlertid ble det ikke bedre og jeg gikk derfor til lege etter dager.


Legen mente at dette. Kløe i underlivet er både plagsomt og ubehagelig. Det kan være et symptom på sykdommer som infeksjoner, allergier eller hudlidelser.


Noen årsaker til kløen er enkle å behandle, mens andre vil være plaget av kløen i lengre tid. Mest sannsynlig er dette en tilstoppet kjertel, noe som ikke er uvanlig i underlivet. Denne kan være infisert og betent, og jeg råder deg til å gå til fastlegen din eller helsestasjonslegen for ungdom, slik at du kan undersøkes nærmere og få forslag til behandling. I svangerskapet er kvinnen utsatt for å få soppinfeksjon i underlivet. Ja, i noen tilfeller kan det være det første symptomet.


Det arter seg som hissig rødhet på kjønnsleppene og rundt skjedeåpningen. Det er også rødt og sårt i selve skjeden. Ofte forligger en osteaktig, cottage cheese-liknende utflod.


Herpes simplex type er den mest vanlige årsaken til genital herpes, men herpes simplex type kan også utløse herpes i underlivet. Sjansen for å bli smittet er størst dersom seksualpartneren din har et utbrudd av herpes (kontaktsmitte). I begynnelsen av et utbrudd er det få symptomer, og mange oppdager derfor ikke at de har ett utbrudd.


På fagspråket kalles små blemmer vesikler og store blemmer bullae. Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet. Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer. Alle aldersgrupper kan bli rammet, og blemmene kan dukke opp både på tunga, i munngulvet, bakerst mot svelget og på innsiden av kinn og lepper. Jeg er ei jente på som er svært plaget med små byller i underlivet.


Som regel får jeg de i eller rundt de små kjønnsleppene eller på innsiden av. Et typisk herpesutbrudd starter vanligvis med kløe og en prikkende følelse i huden. Etter noen dager kommer det blemmer og sår i underlivet. Blemmene sprekker, og sårene gror. Varigheten på utbruddet er 2-uker for herpes i underlivet.


Under det første utbruddet har man høye verdier av viruset og man er veldig smittsom. Hva er årsaken til blod blemmer? Blod blemmer er en type blemme fylt med blod snarere enn den klare væsken vanligvis forbindes med blemmer. Jeg har oppdaget en byll på innsiden av ytre kjønnsleppe.


Byller skyldes som regel stafylokokker (Staphylococcus aureus), som kommer ned under huden via rifter, sår eller eksem. Puss består av levende og døde bakterier og hvite blodlegemer. Jeg tror kansje jeg har fått herpes i underlivet det begynte som stikking og kjempe kløe om natten etterhvert ble det røde sår. Det ble sjikkelig vonde sår trodde kansje dette kom av intim barbering men det har aldri gjort så vondt før så tenkte at dette må være noe annet.


Er det en smertefull blemme , kan du forsøke å stikke hull på den med en syltynn nål. Men sørg for at huden og nålen rengjøres med desinfiserende middel på forhån sier hudpleier Line Marie Krogsgård.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg