tirsdag 2. juli 2019

Boller med cottage cheese

Clas Ohlson har smarte løsninger for dine hjemmeprosjekt. Besøk en av våre butikker! Cottage Cheese gir ekstra saftig bakst som her i boller med honning, vaniljestang og tranebær. Du vil bli overrasket hvor gode de er, og det helt uten sukker!


Den egner seg til pålegg, i middagen eller i bakverk og salater. Prøv en av våre oppskrifter med cottage cheese.

Smaker best etter å ha vært i brødrister spesielt hvis de har vært i frysen. Har prøvd uten stavmikser og bare rørt godt sammen egg og cottage cheese først med håndmixer og så rørt for hånd med halvparten små og halvparten store havregryn. Deigen må være litt fast for å få laget boller er min erfaring.


Ha egg og cottage cheese i blender og kjør sammen til du har en blek og fin røre som likner litt på eggedosis i konsistensen. Ettersom hvor fint du vil ha det - ha alt eller halvparten eller ingenting av havregrynene i en foodprosessor og finkutt til mel. Knuste havregryn og cottage cheese først, egg og bakepulver til slutt, så tror en ikke trenger å følge oppskrifta så strengt( glemte å se fremgangsmåten ) lykke til. Oppskrifter for saftige boller med cottage cheese.


På myTaste vil du finne oppskrifter for saftige boller med cottage cheese samt tusenvis av lignende oppskrifter. Sett bollene med litt avstand på et bakepapirkledt stekebrett,.

Gode tykke og søte pannekaker med cottage cheese , havregryn og banan. Havrebrød med cottage cheese egner seg fint til frysing. Et godt tips er å skjære brødet i skiver og fryse det med mellomleggspapir i mellom, så kan du ta opp akkurat det antall brødskiver du ønsker og la tine til dagen etter, så har du ferskt brød hver dag. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle , kjør blandinga glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt.


Vend inn inn havregryn og havremjøl. Løs gjær opp i lunkent vann og tilsett cottage cheese. Bland i sukker, sesamfrø, salt, havregryn, sammalt hvetemel. Rør til deigen blir glatt og smidig og knapt slipper bakebollen. Dekk bollen med plast og sett den til heving på et lunt sted i 20–min.


Ha deigen på bakebordet, elt den og del i fire emner. Steg Bland sammen mel, bakepulver og salt. Boller med rosiner er god nistemat for hele familien!


Boller er ikke noe vi bør unne oss hver dag, men hvis du lager dem litt grovere enn vanlig bolledeig, kan du kose deg med en bolle langt oftere, for da vil den i tillegg til kosen gi deg mange nyttige næringsstoffer. Disse er smakfulle, sunne og mettende boller ! Start med et lag kjøttsaus nederst i en smurt ildfastform. Følg på med et lag ostesaus, og deretter og lasagneplater.


Gjenta til du har brukt opp kjøttsausen og ostesausen. Jeg avslutter bestandig med kjøttsaus og ostesaus.

Fordel resten av boksen med cottage cheese , og topp det hele med en neve mager hvitost. En klype salt (Bruk gjerne en gulrot som du rasper oppi også – da blir den bare ekstra saftig!) Bland dette godt sammen i en bolle og bruk en stavmikser til hele røra er jevn og fin. Deretter bruker jeg en spiseskje og former rundstykkene i hånda. Cottage cheese kan brukes som pålegg, til baking, til salater, i desserter eller spises rett ut av begeret.


Cottage cheese er kjølevare og oppbevares ved 0-4°C, og siden den er en ferskost har den relativt kort holdbarhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg