mandag 29. juli 2019

Barn feber lege

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Feber er et vanlig symptom hos barn. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne.


Barn feber lege

C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Da kan man ringe 113. Er barnet under tre måneder må lege kontaktes, og vanligvis skal også disse barna innlegges akutt, forteller Tangen. Søvnvansker hos barn Eldre barn og alarmsymptomer. Slik måler du feber hos barn.


Alvorlighet av feber som tegn i seg selv er noe som ofte overvurderes av både foreldre og helsepersonell. Har babyen din feber ? Er det forskjell når babyer og eldre barn får feber – og når er feber alvorlig og lege bør oppsøkes? Dette må du vite om feber og barn ! Febersyke barn er en uunngåelig del av hverdagen som småbarnsforeldre og kan føre til mye bekymring - og ikke minst spørsmål#129298; #128312; Kan feber være farlig? Hva bør jeg gjøre om barnet mitt har feber ? Hvilke symptomer bør jeg se etter?


Barn feber lege

Når bør jeg kontakte lege ? Hvis et barn får feber i løpet av de første tre levemånedene, kan barnet være alvorlig sykt og du må kontakte lege. Eldre barn kan ha høy feber uten å være særlig plaget eller alvorlig syke. Barn kan også være alvorlig syke uten feber. Hvis barnet gråter, er utrøstelig, og er vanskelig å vekke, skal du kontakte legen.


Generelt er allmenntilstanden til barnet en viktigere indikator på hvor sykt barnet er enn selve temperaturen. Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme fra barnehagen til det er feberfritt. Lege må alltid kontaktes dersom feber opptrår hos barn under tre måneder. Lær deg hva som er høy feber , hvordan du måler feber baby og hva du bør gjøre dersom babyen får feber.


Barn feber lege

Det samme gjelder i situasjoner der feberen varer i mer enn to–tre dager og barnets almenntilstand er tydelig svekket. Er man usikker eller bekymret for barnets tilstan er det alltid bedre å ta kontakt med lege enn å la være. Forhøyet kroppstemperatur er et vanlig fenomen og sjelden farlig, men kan være ubehagelig for barnet. LES OGSÅ: Akutt sykt barn – Hva gjør man da? Hvordan vet man at barnet er alvorlig sykt?


Mange, inkludert leger er av den oppfatning at feber og tørre bleier er noe av det som sier mye om hvor alvorlig banets tilstand er, mens barneleger ikke blir så veldig skremt av en feber på eller tørre bleier. Små barn kan lett få feber på °C, selv ved helt vanlige virusinfeksjoner. Allmenntilstanden er en mye viktigere indikasjon på hvor sykt barnet er enn selve feberen. Utslett hos barn er vanlig.


Ved høy feber og redusert allmenntilstand kan det være aktuelt å bruke febernedsettende legemidler. Nei, det er ikke noe vi anbefaler. Så når barnet er feberfritt og klart til å gå i barnehagen, er det ingen grunn til å vente en ekstra dag.


Dessuten får mange barn litt høyere kroppstemperatur på kveldene uten at det er feber.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg