torsdag 4. juli 2019

Helsetrygdkort bestille

Bestille helsetrygdkort med D-nummer. Du kan benytte søknadsskjema, eller ringe Veiledning helsenorge. En teknisk feil har oppstått. Vennligst prøv igjen senere.


Helsetrygdkort bestille

Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse, sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege, e-resepter og kjernejournal. Har du allerede et helsetrygdkort , bør du sjekke at kortet fortsatt er gyldig. Når du bestiller, kan du samtidig bestille til ektefelle og barn, sier avdelingsdirektør Kvaal Djupvik. For å bestille kortet, må du benytte en av disse påloggingsløsningene: MinI BankI BuypassID eller Commfides e-ID. Husk også å ordne pass i god tid!


Det får du hos politiet. Les mer om pass her. Da skal du til den offentlige helseportalen helsenorge. Datoen finner du på kortet. Når det nærmer seg utløpsdato må du selv sørge for å bestille et nytt.


Europeisk helsetrygdkort har en varighet på tre år fra det er utstedt. Den nye digitale plattformen for behandlere og andre helseaktører inneholder forbedringer og nye muligheter som vil forenkle kontakten med Helfo. Gir deg rett til nødvendig medisinsk behandling. Vi bryr oss om ditt personvern. Helfo lanserer nye nettsider Torsdag 2. Aller Media, som er ansvarlig for dine data.


Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre. Dersom du ikke har anledning til å bestille kortet på helsenorge. For å få helsetrygdkort , må du i utgangspunktet være medlem i folketrygden og være statsborger i et EØS-land. Leveringstiden for helsetrygdkort er normalt virkedager. Kortet er gratis og gjelder i tre år.


Der finner du også informasjon om bruk av kortet. Forsikring må du bestille før du reiser. Også offentlige myndigheter kan bestille fødselsattest.


Hvis du skal bestille fødselsattest for barn, skriver du i feltet Fritekst eller kommentar i skjemaet hvem det gjelder og hva du skal bruke attesten til. Attesten blir sendt til din folkeregistrerte adresse. Normalt tar dette dager etter bestilling er mottatt. I tillegg kommer postgang.


Når det nærmer seg utløp, bør du bestille et nytt kort. De som allerede har et helsetrygdkort , bør sjekke utløpsdatoen på kortet. Helsetrygdkortet gjelder for alle typer reiser, og gir deg rett til å få dekket utgifter til nødvendig helsehjelp.


Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg