tirsdag 16. juli 2019

Gravid uke 21

Gravid uke til 26. Fosteret har både våkne perioder og søvnperioder. Babyen kjenner igjen stemmen din og kjæresten din når den kommer ut, og de kan faktisk skille på deg og fremmede helt fra starten. Det vi glemte å si forrige uke , var at cirka i uke er jentefostres livmor allerede ferdig utviklet.


Nå i uke begynner testiklene, som dannes oppi magen på babyen, å komme nedover i lyskekanalene og mot pungen.

Men det er ikke alle som fødes med begge testiklene på plass, men hos de fleste skjer denne utviklingen i fosterlivet. Denne uken passerer første uken i andre halvdelen av svangerskapet. Her er det spesielt viktig med sirkulasjonsbevegelser støtt og stadig ettersom visse deler av kroppen din kan være ømme og hovne. Dette gjelder spesielt fingre, legger og føtter. Gjerne sitt eller ligg med beina høyt i været når du har mulighet.


Når du er gravid i uke har barnet følelse og begynner å kjenne smaker. Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp.

Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Visste du at det du spiser kan påvirke smaken av fostervannet? FOSTER I UKE : Medisinsk illustrasjon. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Rask og trygg leveranse.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. I uke 1 og vil du nå sannsynligvis kjenne at fosteret beveger seg. Vekten din kan ha økt med tre til seks kilo og magen vil være.


Barnets hode har vokst tre mm i diameter siden forrige uke. Håret vokser, og nå er øyebrynene på plass. Tarmene har utviklet seg slik at barnet kan ta opp næring fra fostervannet det svelger. Selv om det først og fremst er morkaken som forsyner barnet med mat, passerer en del av maten også gjennom tarmene og ned til tykktarmen. Barnets første avføring, som kalles mekonium, begynner.


Hva skjer med kroppen din når du er gravid i uke 22. Vi gir deg fakta om fosterets utvikling i uke samt om hva som skjer med kroppen din. Morgensyken har sannsynligvis lagt seg og appetitten er tilbake.

Lepper, øyelokk og øyenbryn. Forrige gang tenkte jeg at det MÅ være løgn at man kan være gravid uten masse småplager, for selv uten bekkenløsning, ekstremkvalme og diverse, så er det jo mye som skjer med kroppen. Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke termin jordmor spørsmål svar fødsel eggløsning assistert befruktning.


Jeg har lyst til å oppdatere dere uke for uke i dette svangerskapet, eller i hvert fall vil jeg prøve å få det til hver uke #128578; Forrige gang gjorde jeg det ikke fordi jeg var bekymret for at alle de som ikke er gravide eller overhodet ikke er interessert, skulle bli lei. Det kan være litt vanskelig å skille barnets hjerteslag fra dine egne. Hør etter en litt raskere rytme – barnets hjerterytme ligger på 120–1slag i minuttet, omtrent dobbelt så raskt som dine egne.


Du er nå over halvveis i svangerskapet og kan etter hvert kjenne bevegelser utenpå magen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg