onsdag 3. juli 2019

Medisinsk abort bivirkninger

Medikamentell ( medisinsk ) abort tilbys nå til alle kvinner som søker om abort før fullgått svangerskapsuke 1 regnet fra første dag i siste menstruasjon. Ved svangerskapsvarighet fra uke seks til uke ni kan kvinnene velge om de vil gjennomføre aborten hjemme, eller ved innleggelse. Det er vanligvis lite bivirkninger ved behandlingen. De vanligste plagene er rikelig blødning og magesmerter. Faren for infeksjon er lav.


Medisinsk abort bivirkninger

Det er ingen legekontroll etter aborten, men du skal ta en graviditetstest etter fire uker for å være sikker på at svangerskapet er avsluttet (ca. av 1er fortsatt gravide etter medisinsk abort ). Det finnes to typer abort , medisinsk og kirurgisk. Mens de fysiske bivirkninger av begge kan variere, emosjonelle bivirkninger er lik for alle de som har opplevd dette livet-altering prosedyre. Man kan bli sykemeldt i 1-dager fra og med den dagen man tar Misoprostol (Cytotec).


Etter uker skal man ta en graviditetstest for å være sikker på at svangerskapet er avsluttet. I tillegg har det vært vanlig praksis mange steder å vente til graviditeten har vært minst 6-uker før man har utført kirurgisk abort. Nedgangen i ventetid skyldes trolig enklere logistikk og tilgang til abort tidligere i graviditeten for medikamentell abort , forklarer Løkeland. Kirurgisk abort skjer i narkose eller lokalbedøvelse Inngrepet foregår ved at legen utvider livmorhalsen, og graviditeten blir sugd ut gjennom et rør. Etterpå er det vanligvis lite bivirkninger og komplikasjoner.


Medisinsk abort bivirkninger

Det er normalt at få blødning og mavesmerter under indgrebet. Nogle kan opleve kvalme og træthed. Risikoen for infektion er lav, og højst sandsynlig mindre end ved en kirurgisk abort. Bivirkningerne er som regel kraftig blødning og ondt i maven. Bortsett fra blødninger og magesmerter er det relativt liten sjanse for andre bivirkninger ved medisinsk abort.


Noen opplever imidlertid kvalme og tretthet. Tre til fire uker etter aborten vil du få en kontrolltime. Er det vanlig å få en sorgreaksjon?


Det å bestemme seg for å ta abort kan være et vanskelig valg. I medisinsk sammenheng brukes indikasjoner for å beskrive grunner til å igangsette et bestemt tiltak, slik som legemiddelbehandling. Begrepet brukes for en rekke kroniske inflammatoriske sykdommer i tarmkanalen av ukjent årsak. Ofte de er så uttalt at krever ikke bare re-opptak av abortifacients, men også i betydelig grad forstyrrer den generelle tilstanden til pasienten.


Medikamentell abort - Norsk Helseinformatikk er et generelt medisinsk oppslagsverk for legfolk utgitt av Norsk helseinformatikk. Hjemmeside Abort eller terminering av svangerskapet er en svrt usikre og risikable medisinsk prosedyre. Både medisinsk og kirurgisk abort innebærer vanligvis at du må oppholde deg på sykehuset i fire til seks timer. Det er få komplikasjoner ( bivirkninger ) ved både medisinsk og kirurgisk abort. Ved kirurgisk abort får du en time der du skal komme tilbake til sykehuset.


En finsk analyse av over 40. Selv om kirurgisk abort er et trygt inngrep, er det alltid litt mer risiko involvert når en bruker instrumenter og anestesi enn ved å ta noen piller som framprovoserer en abort. Det er et generelt medisinsk prinsipp at en skal unngå kirurgi hvis det finnes en ikke-kirurgisk metode som er like effektiv og trygg eller mer enn den. Merk at du kan bli gravid nesten umiddelbart etter abort. Fordeler og ulemper med abortpillen.


Når kvinner bestemmer seg for at de vil ha abort , kan de få velge mellom en medisinsk abort med abortpillen og en kirurgisk abort. Hensikten med vår studie var å evaluere effektivitet, bivirkninger og måten behandlingsregimet ble mottatt på av norske kvinner. Vi rapporterer her de første resultatene basert på ett års erfaring med metoden. Samtidig kommer det frem at abort kan være en måte å løse en stressende situasjon på og dermed også kan føre til lindring.


Hvordan en kvinne opplever en abort og hvilken betydning dette får for hennes følelser i etterkant avhenger av hvordan hun reagerer og takler situasjonen. Abortpillen hemmer hormonet som bevarer svangerskapet. Medisinsk abort - tablettbehandling. Det stanser derfor den videre utviklingen av svangerskapet. Alle kvinner som oppholder seg i Norge har rett til å få utført abort.


De fleste får lite bivirkninger. Abort er gratis for kvinner som er bosatt i Norge. Kvinner som ikke er bosatt i Norge, men som er medlem av folketrygden eller er omfattet av gjensidighetsavtale med et annet lan kan få dekket utgiftene av folketrygden.


Medisinsk abort bivirkninger

Andre må betale for aborten selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg