fredag 28. november 2014

Gravid 28 uker

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Fra uker og dager til uker og dager av svangerskapet. Read in English: weeks pregnant: Is your baby dreaming?


Som gravid har du antakelig mange rare drømmer som du ikke pleier å ha.

Som jordmor synes jeg det er spennende å høre hva de gravide drømmer, og hva slags følelse drømmene gir. Om barnet: Babyen liker musikk. I begynnelsen av denne uken er fosteret uker gammelt.


Babyen er nå rundt centimeter lang og veier ca kilo. Babyhjertet slår mellom 1og 1slag i minuttet. Skjelettet er mer kompakt, men fortsatt mykt og bøyelig. Fra sjuende måned avhenger veksten av evnen til å produsere insulin.


Insulin gjør at sukker fra blodet kan trenge inn i fettcellene, og når sukkeret har kommet inn i cellene, stimulerer insulinen stoffskiftet slik at det produseres proteiner og sukker.

På denne måten bidrar insulinet til at det bygges opp litt kroppsfett. Dermed blir barnets kropp stadig rundere. I slike tilfeller vil en graviditet potensielt kunne bli livsvarig, ved at fosteret kapsels inn og forkalkes.


Barnet ditt har mer enn. Ved obduksjon fant legene et forstenet pikefoster. Marguerite Mathieu, i Toulouse etter å ha vært gravid i år. Du er nå over i tredje trimester, og vil kanskje kjenne at fosterbevegelsene blir annerledes. Inne i magen din har fosteret trolig åpnet øynene for første gang.


Drømmer du om ditt barn som nå er uker gammalt? Kanskje er det slik att ditt barn drømmer om deg! Forrige uke åpnet barnet øynene for første gang. Denne uken, hvis du setter et skarpt lys mot magen, kan barnet åpne øynene og snu seg vekk fra lyset.


Mønsteret viser seg også annerledes når barnet sover. Undersøkelse for hepatitt C anbefales dersom det viser seg at du som gravid kan ha vært utsatt for smitte. Det anbefales dersom du har katt, eller har vært i middelhavsstrøk rett før eller under graviditeten. Nå er det ikke uvanlig å oppleve hudforandringer, som røde prikker i ansiktet, på overarmene og på overkroppen.


Hva skjer i kroppen din nå?

Gravid uke og 28. Det er kanskje fire uker siden forrige svangerskapskontroll, og på tide med en ny sjekk. I tillegg til måling av blodtrykk, sjekk av urin, måling av livmorens vekst og lytting til fosterets hjertelyd – vil det være fint å kunne prate om noe av det som opptar deg i forhold til dagliglivet, samlivet, svangerskapet og fødselen.


Når du er gravid , er det meningen at du skal gå opp i vekt. Går du kraftig ned i vekt på grunn av kvalme, bør du oppsøke hjelp – av hensyn til både deg selv og barnet. De ekstra kiloene er nødvendige for barnet ditt, du må ikke prøve å sulte deg eller slanke deg mens du er gravid. Normalvektige bør legge på seg ca.


Overvektige har ikke samme behov for vektøkning under svangerskap, der er det kanskje nok med kg. Du er nå i graviditetsuke , og fosteret er uker gammelt. Vi bryr oss om ditt personvern.


KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Nina fikk vite at hun var hele uker på vei, med andre ord hadde hun unnagjort snart tre fjerdedeler av svangerskapet uten å vite at hun var gravid. Men undersøkelsen viste også at tvillingene delte morkake og fostersekk, så de måtte forløses med planlagt keisersnitt i uke 33. Da jeg først ble gravid trodde jeg det kom til å drøye lenger før vi ble flere, så det er ekstra hyggelig ️ Blir så glad av tanken på at barna våre vil være på samme alder og få masse glede av hverandre.


Du er uker gravid , og det betyr at du har nådd en ny milepæl: den tredje og siste trimester! Disse siste trinnene vil bokstavelig talt veie den tyngste. Babyen din øker i vekt hver uke, noe som betyr at magen blir større og tyngre.


Trening blir stadig vanskeligere i de kommende ukene, og du vil nok være trøtt før.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg