torsdag 5. mars 2020

Symptomer på bihulebetennelse

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. En bihulebetennelse kan skyldes enten virus eller bakterier. Mange er veldig raske til å ty til antibiotika når det kjenner symptomer på en bihulebetennelse , men antibiotika hjelper som kjent ikke mot virus.


Bihulebetennelse går oftest over uten behandling. Dersom symptomene ikke forsvinner, finnes det behandling som hjelper.

Hva er bihulebetennelse ? Disse er to små hulrom hvor luften passerer for å sirkulere mellom beinene i nesen din. Det er flere symptomer på bihulebetennelse som det er verdt å merke seg. Smerter i ansiktet og kjeven.


Det vanligste symptomet er smerte over den betente bihulen. Dette kan gi smerter i pannen, overkjeven, tennene, kinnene eller rundt øynene. Vanligvis går bihulebetennelse over av seg selv og trenger ingen behandling.


Ved symptomer på bihulebetennelse som varer over en uke i tillegg til nedsatt allmenntilstan feber og mye smerter, kan det være grunnlag for behandling med antibiotika, sier hun.

Les også: Slik smitter forkjølelse. Dette kan gå over til vedvarende smerter, høy feber og nedsatt allmenntilstand. Symptomer på bihulebetennelse. Mucus er ute av stand til å renne riktig fra hovne sinus hulrom, som fører til en rekke ubehagelige symptomer.


Vanlige symptomer på bihulebetennelse inkluderer tett nese, hoste, trykk i kinnben, og hodepine. All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege.


NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Selve betennelsen i bihulene fører til at bihulene hovner opp og skaper et trykk som presser og kan gjøre vondt. De beste triksene for å bli kvitt bihulebetennelse. Med disse tipsene vil du se for forandringer som vil lette de daglige symptomene.


Disse kan gjøres i dusjen ved å puste inn dampen, eller med kokende vann i et kar. De vanligste symptomene på bihulebetennelse er hodepine og trykk i kinn, panne og overkjever. Vanligvis er sykdommen forårsaket av virus, og kjenntegnes ved tett og rennende nese, og smerter i ansiktet. Infeksjonen er hyppigst om vinteren.


Fordi sphenoid bihulene lå skjult i skallen bak nasopharynx, kan det være vanskelig å identifisere sykdommen der. Ved symptomer som varer over en uke i tillegg til nedsatt allmenntilstand , feber og mye smerter, kan det være grunnlag for antibiotikabehandling, sier hun.

Behandling av hovne slimhinner Også Hotvedt forteller at slimhinneavsvellende midler for nesen kan gi god lindring, og legger til at slik behandling også kan korte ned på tiden det tar å bli kvitt symptomene. Hodepine kan også oppstå, og forverres om du lener deg fremover. Når du spiser kan du oppleve tannsmerter og tap av smakssansen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg