tirsdag 11. desember 2018

Grove brød oppskrifter

Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode grovbrød. Hvert år selges tusenvis av brød over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du enten små eller store brød. Her er deigen til Bodil Nordjores grove brød.


Grove brød oppskrifter

Hun har delt en rekke brødoppskrifter med NRK Mat-leserne. Mel: Brødene kan varieres etter hva slags mel som blir brukt, grovt eller fint. Hvetemel er det mest brukte melet, det inneholder mest glutendannende protein, som er viktig for å deigen til å bli sammenhengende og smidig og til et brød som hever seg og ikke smuldrer. Begynn alltid med de grove melsortene når du baker.


Det som kjennetegner et godt grovbrød for min del er at det selvsagt er godt på smak, at det inneholder en stor andel med grovt mel og korn, samt at det er noenlunde enkelt å lage. For å snevre inn brødposen noe har jeg også tatt en titt på de tilbakemeldingene jeg har fått fra lesere, både i form av kommentarer og epost. Bland sammen melk, sammalt hvete fin og grov , sammalt rug fin og grov , havregryn og havrekli til fordeigen. Dekk bakebollen med et klede, og la den stå på benken i minutter.


Grove brød oppskrifter

Deigen vil være klissete. Hoveddeig: Varm vannet til det er fingervarmt, 37°C. Gode grove rundstykker.


Ha i fingervart vann og ha det hele i en bakebolle hvor gjæren er smuldret opp. Rør ut gjæren i væsken sammen med oljen. Bland det grove melet med saltet og mesteparten av hvetemelet. Se vår samleside med oppskrifter på godt brød , loff, eltefrie brød , glutenfrie brød , rundstykker, horn, scones og populære brød som focaccia og grissini. Merkeordningen “Brødskalaen” er utviklet for å gjøre det lettere å fastslå grovheten på brød.


Jeg vil ha brød med “mat” i, ikke sånne juksebrød ( luftige, altfor oppblåste, så de kan få stort brød ut av minst mulig deig…) som butikkene selger. Må jo spise halve brødet for å bli mett. Brukte oppskriften din som grunnlag, men heiv i en del mer grovt rugmel for å få det saftig. Ha den varme massen i eltebollen og spe med vann til det er passe god temperatur. Bland inn melet, begynn med det groveste og ha i. Grovt brød er en god kilde til selen, fiber og vitamin B og her har vi samlet våre beste og groveste brød og rundstykker.


Her presenterer vi oppskriften på åtte knallgode, sunne brød , fra syv helsebevisste brødbakere. Her bør alle kunne finne et favorittbrød. Her har vi samlet fire superenkle brødoppskrifter som passer perfekt til frokost, lunsj og kvelds. Ingen av brødene må eltes, noe som gjør dem optimale for en hektisk hverdag. I tillegg krever de ingen ekstrautstyr i form av kjøkkenmaskiner.


Grove brød oppskrifter

Alt du behøver er en bolle, en brødform og en varm ovn. Ekstra grovt brød , grovere enn grovhetsskalaen. Uten fast fett, med sunne oljer. Brødoppskrift for deg som er opptatt av ernæring og helse Ønsker du grovere brød enn det du kjøper i butikken?


Nybakt brød i matpakken? Dessuten smaker hjemmebakt ekstra godt! Det er både morsomt og lønnsomt å bake. Her finner du en rekke gode brød og lettbakte scones. Vi har sortert ut brødene i den hvitt, mørkt, knekkebrød og surdeig.


Grove brød oppskrifter

Nedenfor presenterer vi oppskriftene på åtte knallgode, sunne brød , fra syv helsebevisste brødbakere. Blander alt det tørre (lager et grovt brød med ulike meltyper, også hirse og bokhvetemel). Kun til tskj tørrgjær.


Blander så inn ett egg og en blanding av vann og melk som er ganske kald.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg