fredag 6. juli 2018

Varighet forkjølelse

Varighet forkjølelse

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene.


Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Forkjølelsen går stort sett over av seg selv i løpet av 7–dager. Hosten kan imidlertid vare i tre uker eller mer.


Det er som oftest ikke nødvendig å oppsøke lege ved forkjølelse , men det anbefales hvis du ikke er bedre etter to uker eller ved svært redusert almenntilstand. Dette gjelder spesielt de aller yngste og eldste. Småb arn har i gjennomsnitt 7-forkjølelser i året, mens voksne har ca. Barn fra et halvt til år rammes spesielt ofte. Ved influensa blir du raskere veldig syk, får høy feber og er mye dårligere.


Når du er forkjølet kan du ofte gå på jobb, men er selvsagt redusert. Les også: Alt du trenger å vite om forkjølelse - Fra man blir smittet til man får symptomer går det typisk 2-dager. Influensa forårsakes bare av influensavirus, mens forkjølelse kan forårsakes av en rekke ulike virus, forklarer Rydland og legger til at flere av symptomene for influensa og forkjølelse kan overlappe.


Spørsmål og svar om årsaker, symptomer, varighet , diagnostisering og forskjellen på forkjølelse og influensa. Hva er årsaken til influensasykdom? Influensa er en årlig tilbakevendende infeksjonssykdom som skyldes influensavirus.


Varighet forkjølelse

To ulike typer influensa, A og B, forårsaker årlige utbrudd eller epidemier av varierende styrke hos mennesker. I tillegg til symptomene nevnt over kan man få tett og rennende nese ved forkjølelse. Barnet kan gå tilbake til barnehagen når allmenntilstanden tilsier det. LES OGSÅ: Bør man være hjemme fra jobb ved forkjølelse ? Hvor lenge varer en forkjølelse ? En forkjølelse som ikke bryter helt ut vil nok også forsvinne raskere. Jo mer solid en forkjølelse er, jo lengre vil den vare, sier allmennlege og sjefsvarlege på Lommelegen.


Brynjulf Barexstein til KK. Både forkjølelse og influensa skyldes virus, men symptomene på influensa er som regel kraftigere. Antibiotika virker ikke mot virus og derfor heller ikke mot influensa. Du kan ikke få influensa av fuktig luft eller kulde, trass i hva hva mytene sier. Varighet av en viral forkjølelse.


Varighet forkjølelse

En viral forkjølelse tar vanligvis syv til ni dager, hvoretter symptomene forsvinner og sykdommen er over. De første symptomene på forkjølelse inkluderer sår hals og rennende nese, som varer i omtrent fire til fem dager. Ofte kommer en forkjølelse litt snikende, du kjenner en dag eller to før feberen kommer at nå blir jeg forkjølet.


Vinterhalvåret byr på forkjølelser for de fleste av oss, og for noen vil vinteren også by på influensa. Plagene kan være like, men det er noen forskjeller på de to sykdommene. Her er det du trenger å vite for å komme deg gjennom sesongen. Generelt gjør influensa oss sykere enn forkjølelse , og varer gjerne lenger. Ingen preparater helbreder forkjølelse , og ingen midler har god forebyggende effekt.


En metaanalyse viste at inntak av 2mg eller mer av vitamin C ikke ga noen vesentlig reduksjon av symptomer eller varighet av forkjølelsen når behandlingen ble startet etter at forkjølelsessymptomene hadde kommet. Vanlige symptomer er nysing, snufsing, tett nese, kløende eller sår hals, hoste, hodepine, og trøtthet. Det er det som gjør at du kan føle deg småsyk én dag, men bedre allerede dagen etter. Barn har 6-forkjølelser for året, mens voksne har ca.


Når man våkner med rennende nese, nyser, hoster, og føler seg generelt uvel med smerter i kroppen, så kan man lure på om det er en forkjølelse eller influensa som man har pådratt seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg