tirsdag 31. juli 2018

Frikort tak 2

Frikort tak 2

Hensikten med frikortordningene er å sette et tak for hvor mye hver enkelt skal betale i egenandeler i løpet av et år. Det finnes to frikortordninger, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. De gjelder for ulike helsetjenester. Har innbygger fått frikort i den ene ordningen, kan det ikke benyttes i den andre ordningen. Alle innbyggere får fortsatt tilsendt frikort i papirversjon i posten. Nytt utseende på frikort.


Alle egenandelene blir registrert av Helfo i egenandelsregisteret. Når taket er nåd sendes det automatisk ut frikortvedtak og et frikort i posten innen tre uker. Når du har fått frikort betaler du ingen flere egenandeler resten av året. Neste år starter du på null.


Ordningene gjelder ulike tjenester. Frikort og egenandeler. Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Utgifter til helsehjelp, egenandeler og refusjoner I frikort egenandelstak inngr godkjente egenandeler ved behandling hos.


Frikort tak 2

Hadde du frikort i fjor trenger du ikke søke om nytt frikort. Selv om du hadde frikort i fjor kan du ha fått skattekort i år. Det er bare godkjente egenandeler som teller med i opptjeningen til frikort for egenandelstak 2. Fysioterapeuten plikter å ha oppslag som viser gjeldende egenandeler og priser. Du kan bestille frikort fra det året du fyller år. Foreldre kan ikke bestille på vegne av sine barn.


Dersom du lurer på om du har fått frikort kan du logge deg inn for å sjekke. Er du under år, gjelder andre regler. Forskuddsskatt Har du et enkeltpersonforetak, er deltaker i ansvarlig selskap, eller andre inntekter eller formue du ikke trekker skatt for, skal du betale forskuddsskatt. Høringsbrev - Innføring av automatisk frikort for egenandelstak og avvikling av sykdomslisten i fysioterapiordningen m. Helse- og omsorgsdepartementet sender med dette på høring forslag om nødvendige forskriftsendringer som følge av automatisering av egenandelstak 2. Ja - den første ivaretar det nye trygdesystemet og den andre inneholder en spesialtilpassning for innrapportering av egenandel tak 2. Kan jeg sende inn behandlerkrav til Helfo før begge oppdateringene er installert?


Frikort tak 2

Nærmere om automatisk frikort for egenandelstak Etablering av en nasjonal automatisk frikortordning for egenandelstak innebærer at begge egenandelstakene nå automatiseres. Systemet for tak -ordningen er i dag basert på at den enkelte bruker oppbevarer sine egenandelskvitteringer og sender disse til Helfo når taket er nådd. Noen få typer tannbehandling omfattes av reglene for frikort egenandelstak 2. Vær imidlertid oppmerksom på at dersom du har rett på tannbehandling i den offentlige tannhelsetjenesten, kan du som hovedregel ikke få refusjon fra Helfo som en del av folketrygden. Du får tilsendt informasjon om ditt skattekort (skattetrekksmelding). Mener du at skattekortet er feil, må du søke om nytt skattekort.


Når du som helseaktør har avtale med Helfo, får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til. En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo. Fakturaadresse for helseaktører.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg