torsdag 12. juli 2018

Kolesterol ldl

Kolesterol ldl

Har vi for mye koelsterol i blodet, avleires kolesterolet i blodårene i ulike organer i kroppen, skader blodårene og fører til sykdom. Kolesterol er et fettstoff, og det finnes bare én kolesterol. Hvis indholdet af kolesterol i blodet er for stort, kan det føre til åreforsnævring og øge din risiko for blodpropper.


Kolesterol ldl

Høyt kolesterol kalles også hyperkolesterolemi. HDL -kolesterolet kalles det gode kolesterolet fordi det tar med seg overskudd av fett fra blodårene til leveren, slik at det ikke avleires på innsiden av åreveggen. Det regnes ikke som en sykdom i seg selv. Andre risikofaktorer som røyking, høyt blodtrykk, overvekt og diabetes er også viktige, og det er viktig at legene ser disse i sammenheng med kolesterolnivåene.


Hva er normalt kolesterolnivå? Les mer om kolesterol og ulike. Lave verdier kan sees bl. For mer utfyllende beskrivelse av bakgrunn for analysen og tolkning, vises til Nasjonal brukerhåndbok i medisinsk biokjemi.


Kolesterol ldl

Denne kombinasjonen av kolesterol og proteiner er kjent som lipoprotein. Det er en annen ferge som seiler fra andre deler av kroppen tilbake til leveren med kolesterol. De olika typerna av kolesterol i ditt blod. Du har alltså två olika typer av kolesterol i ditt blo och de är verkligen helt olika. HDL - kolesterol (high-density lipoprotein) er enda en type kolesterol som finnes i blodet.


Leveren danner kolesterol , men kan også fjerne det fra kroppen. Siden fettstoffer ikke blander seg så lett i vann, er kolesterol i blodbanen bundet til proteiner. Det er nivået av kolesterol i blodbanen legen måler for å vurdere om ditt kolesterol er forhøyet eller ikke.


Risikoen for høyt kolesterol øker også med alderen. Hos de fleste merkes det i liten eller ingen grad at kolesterolet forhøyes. Det er først gjennom en blodprøve hos legen at dette avdekkes.


Ved å ta et elektrokardiogram (EKG), lytte på hjertet og over de store blodkarene og kjenne etter puls, kan legen få et grovt skjønn over forekomsten av åreforkalkning. Ldl kolestrol kaç olmalı? Man kan ikke mærke, om man har forhøjet kolesteroltal, så man er nødt til at få det målt, hvis man skal have chancen for at forebygge åreforsnævring.


Hvor mye kolesterol som produseres i kroppen, avhenger både av arvelige og kostholdsmessige faktorer. Mange som har høyt kolesterol vil kunne redusere kolesterolnivået betydelig ved hjelp av en kostomlegging. Litt om kolesterol. HDL er godt fordi det transporterer vekk overflødig kolesterol fra blodåreveggene. Da dannes plakk i åreveggen som etterhvert kan føre til hjerte.


Under vissa förutsättningar kan det dock ombildas och orsaka skador. LDL -påverkan på kroppen. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen.


I blodet har kolesterolet oppgaven med å pakke inn og frakte fettstoffer til alle kroppens celler. Kroppen lager kolesterol selv og tilførsel gjennom maten er dermed ikke nødvendig. Høye verdier kan sees ved behandling med østrogener, antiepileptika eller beta-2-stimulerende (bronkodilaterende) midler og ved regelmessig moderat alkoholinntak. Dersom blodårene til hjertet tettes igjen, oppstår et hjerteinfarkt. Hvis dette skjer i blodårene i hjernen, inntreffer et hjerneslag.


Det gode kolesterolet ( HDL ) frakter kolesterol fra cellene til leveren hvor det brytes ned. Ved hjelp av kosthold- og livsstilsendringer kan du redusere mengden kolesterol i blodet. Når det er bundet til HDL -molekylet kalles det for det gode kolesterolet fordi kolesterol bundet til denne typen transportmolekyl ser ut til å minske risikoen.


Det betyr at dersom ditt HDL kolesterol er høyt, så er det ikke nødvendigvis noen fare med høyt totalkolesterol.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg