tirsdag 17. juli 2018

Gonore hals

Reserver ditt Hotell i Hals online. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek.


Gonore hals

Vi har kunnskapen du trenger. Gonoré behandles med antibiotika, som er bakteriedrepende. Antibiotika som vanligvis brukes mot gonoré i Norge, er en engangsdose av Ceftriakson 5mg som injeksjon i setemuskel sammen med en engangsdose Azitromycin gram (tabletter på 5mg).


Ved rektal gonore ( gonore i endetarmen) vil ca. Ved hals gonore ( gonore i halsen) vil ca. Gonoré smitter gjennom seksuell kontakt mellom slimhinner i kjønnsorganene, hals eller endetarm. Gonoré kan, dersom ubehandlet, være smitteførende i 3-måneder.


Hvor lang inkubasjonstid? Det er mye verre å stotre frem at du har fått gonoré i halsen. Menviktig å huskeat evt. Ved symptomer som ligner gonoré skal man straks ta kontakt med lege. Er prøven positiv blir man behandlet med antibiotika.


En ytterligere grunn til bekymring er at andelen av gonorebakteriene som er motstandsdyktige (resistente) mot vanlige antibiotika øker. Det er nå i noen land også registrert flere tilfeller av gonore som er resistent mot alle antibiotika, og som med andre ord ikke kan helbredes med medisiner. Blant msm ble ca smittet i Norge, hovedsakelig i Oslo-området, men også i andre norske byer som Bergen, Stavanger og Trondheim.


Spania, Tysklan USA og Storbritannia. Sår hals kan i svært sjeldne tilfeller skyldes gonore. Men det er absolutt veldig uvanlig. Hvis der er mistanke om dette, skal dette sjekkes ved prøvetaking hos fastlegen.


En slik mistanke skal ikke være uavklart. Ved påvist gonore skal den gravide få smittevernveiledning, og smitteoppsporing skal utføres. Barn som får konjunktivitt etter fødsel bør testes for gonore og klamydia. Gravide kvinner med gonore vil være symptomatisk i ca.


Gonore hals

Det er ingen sikre holdepunkter for at gonoré under graviditet før til prematuritet. Gonore smitter til munn og hals gjennom oral sex. Hvis har oral sex med en person som er smittet med gonore , kan du risikere å få infeksjonen i halsen.


Det er vanligvis størst risiko for å bli smittet dersom man gir oral sex til en mann (penis), mens smitterisikoen er mindre dersom man gir det til en kvinne. Gonoré er en kjønnssykdom forårsaket av bakterien Neisseria gonorrhoeae. Navnet henspiller på at sykdommen ofte fører til utflod fra penis.


Gonore hals

Utfloden er puss som skyldes betennelsen i urinrøret. Vanligste symptomer er svie ved vannlatning og utflod fra urinrør eller skjede. Symptomer på gonoré er utflod fra urinrøret til menn.


Kvinner er ofte uten plager ved gonoré. Typiske symptomer hos dem som er smittet oppstår vanligvis etter et par dager til 1-uker etter smittetidspunktet. Man kan ha gonoré i hals , øye og underliv. Hun ga meg veldig Lite oral sex, kanskje 5-sekunder.


Vis vedkommende har gonoré, da er muligheten at jeg kan ha blitt smittet med gonoré til hals og ikke kjønnsorgan? Vis man har gonoré i halsen så kan man ikke smitte noen ved kjønnsorgansamleie? Vis jeg gir en annen oralsex så kan vedkommende få gonoré i hals å ikke kjønnsorgan? Det er ikke selvsagt at man får tilbudet om å ta alle disse testene, men oppgir man å være en mann som har sex med menn skal man få et slikt tilbud. Eventuelt kan man be spesifikt om å få teste seg for gonoré i både hals , rumpe og penis.


Sikrere sex, og da spesielt kondom, beskytter mot gonoré både ved oral og analsex. I fjor var tallet 1. Overlege Hans Blystad ved Folkehelseinstituttet sier. Gonokokker trives på slimhinner, og blir oftest funnet i kjønnsorganer, urinrør, endetarm og hals. Bakterien kan også spres til blod og andre av kroppens organer, og kan gi betennelse i disse.


Hos de aller fleste menn gir gonoré i urinrøret symptomer etter 2-dager, men ikke alle menn får ubehag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg