mandag 23. juli 2018

Moderat depresjon symptomer

Moderat depresjon symptomer

Grader av depresjon. En depressiv episode ( depresjon ) kan komme i ulike grader, fra mil til moderat , og til alvorlig. Dette betyr ikke at en mild depresjon er noe å spøke me den kan absolutt være mer enn tung nok for den som er rammet.


Symptomer : Dette er tegn på depresjon. Depresjoner hvor de fleste føler seg bedre etter en begrenset periode (ca. 4-måneder) kalles mil moderat eller alvorlig depressiv episode.


For å håndtere symptomene på alvorlig depresjon er det viktig å falle tilbake på en kombinasjon av medisinering og terapi, siden kognitiv atferdsterapi er den mest effektive. Behandlingen er avlastning og støtte fra familien, ev. Andre affektive lidelser: Alvorlig depressiv episode med psykotiske symptomer. Bipolar lidelse med depresjon. Andre psykiske lidelser med sekundær depresjon.


Moderat depresjon symptomer

De fleste psykiske lidelser kan ha depresjoner i forløpet. Ved moderat depresjon er det to hovedsymptomer og minst fire andre symptomer hvorav flere symptomer kan være alvorlige. Hvis man er i stand til å oppfylle forpliktelsene sine i arbeidslivet, ovenfor familien, samt andre sosiale aktiviteter, har man en mild form for depresjon.


Hvis vedkommende har problemer med å komme seg ut av sengen om morgenen, og ikke lenger kan utføre sine forpliktelser både profesjonelt og privat, har man en moderat form for depresjon. Depresjon er en vedvarende tilstand av nedstemthet, manglende glede og initiativtaking. Det innebærer ofte negative tanker om en selv, og ofte med kroppslige symptomer som søvnløshet, redusert matlyst og energitap samt konsentrasjonsvansker. I motsetning til normal “tristhet”, er depresjoner dypere, varer lengre og er ofte tilbakevendende.


Moderat depresjon symptomer

Det er spesielt viktig å avgjøre alvorlighetsgrad og type depresjon , fordi dette har stor betydning for hvilken behandling personen skal tilbys. Det skilles vanligvis mellom lett, moderat og alvorlig depresjon , og mellom depresjon med og uten psykotiske symptomer. Ved mild til moderat depresjon anbefales samtaleterapi som førstevalg, fremfor legemidler.


Kombinasjonsbehandling med begge deler fungerer best for de med alvorlig depresjon. Dystymi er en vedvarende, mild depresjon som kan vare over flere år. Det finnes også depresjoner med og uten psykotiske symptomer. Om du lurer på om du sliter med depresjon er det absolutt nyttig å være klar over ulike tegn på depresjon. Ubehandlet depresjon kan redusere livskvalitet og livslengde.


Moderat depresjon symptomer

Depresjon kan opptre som en enkelt episode eller komme tilbake flere ganger (tilbakevendende depresjon ). Moderat depresjon kan gjøre det utfordrende å komme seg ut av sengen om morgenen, og starte dagen. Cellegiften kan føre til depresjon hos enkelte kreftpasienter. En terapeut ofte kan bidra til å finne kilden til moderat depresjon. Personer som lider med moderat depresjon ofte oppleve følelsen av håpløshet.


I et parforhold vil dette være symptomer partneren vil kunne legge merke til. Mange er flinke til å ta på seg en maske slik at man ikke uten videre gjenkjenner depresjonssymptomene. Særlig ved lett og moderat grad av depresjon er det mange som holder dette skjult for omgivelsene.


Med slike symptomer kan man fungere på jobb med noe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg