mandag 2. juli 2018

Astma og allergiforbundet

Enkel og god forstøver til rimelig pris. Godt egnet for hjemmebruk og reise. Etter en lang periode med temperaturer godt over det normale er vi allerede nå ved starten av pollenspredningen i sør og vest. Det varme været driver modningen av rakler fra or og hassel fremover, og allergikere som bor i disse områdene bør starte medisinering nå.


Har du astma , allergi, høfeber og eksem, står du ikke alene. Det finnes behandling mot plager knyttet til astma og allergi.

Vi har lokalforeninger landet over. Spesielt egnet for astmatikere, men virker også forebyggende for alle i tørt og kaldt vær. Allergi er oftest en arvelig betinget sygdom, som tit knytter sig til astma , høfeber og børneeksem. Allergisymptomer kan vise sig som høfeber, astma , eksem, mavegener og nældefeber. Når du har allergi, er det vigtigt at undgå at blive udsat for de ting, du ikke kan tåle.


Astma - och Allergiförbundet. Din fastlege bør kunne veilede deg godt. Noen går på kurs i regi av lokalsykehuset.

Norges astma - og allergiforbund (naaf.no) har også informasjon. Forhold hjemme eller utendørs kan forverre eller utløse astma. Medlemskab for dig med astma.


Som astmatiker i Danmark står du ikke alene. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab. Vi er din medlemsforening.


Arbeider for å spre kunnskap om astma og allergi, fremme forskning og bedre behandlingsmulighetene for brukergruppene, bekjempe miljøforurensninger og andre faktorer som bidrar til sykdomsutvikling og fremme brukergruppenes sosiale og trygdemessige forhold. Handlekraftig, troverdig og kunnskapsrik bruker- og interesseorganisasjon. Vi snakker på vegne av millioner nordmenn – også deg. Personer med mild astma har god prognose, og bare en liten andel utvikler alvorlig astma. Dette gjelder spesielt personer med astma som røyker.


Over av barna og av den voksne norske befolkning har astma. Forekomsten er stadig økende, og man tror dette er knyttet til økende luftforurensning og inneklimaforhold. Våre diagnosegrupper består av cirka millioner nordmenn, men det som er bra for våre grupper, er også bra for alle. NAAF jobber politisk med mange saker og på flere arenaer. Legemidler mot astma finnes som tabletter, mikstur, injeksjon og inhalasjon (pulver, væske eller spray).


Legemidlene virker enten ved å utvide luftveiene ved astmaanfall, eller ved å forebygge nye anfall. Les mer hos Apotek 1.

Parfyme og unødvendige kjemikalier øker risikoen for allergi. Forbundet arbeider for å spre informasjon om sykdomskomplekset, fremme forskning, bedre behandlingsmulighetene for brukergruppene, samt fremmet tiltak av sosial art. Senterleder Anne Mari Kleppe.


Ved allergi reagerer du over for stoffer, der normalt ikke volder problemer. Det er dit immunsystem, der begynder at opføre sig anderledes. Når din krop møder et allergen som fx pollen, bliver allergenet mødt af nogle celler, der hedder makrofager. På grunn av kunnskapsendring, manglende konsensus blant faglige autoriteter, individuelle forhold i hver enkelt konsultasjon og mulighet for menneskelig feil, kan NHI ikke garantere at alle opplysninger i NEL er korrekte og fullstendige i alle henseender.


Noen ganger kan det være nødvendig å ta utvidede tester som for eksempel lappeprøver, testing direkte på huden, eller utredning for astma hvis det foreligger symptomer fra lungene. Det er viktig at du får en korrekt diagnose slik at du kan få riktig behandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg