mandag 30. juli 2018

Åpne sår i underlivet

Nordens største utvalg av bøker! Vi har pensumbøkene du behøver! Stort utvalg av hjelpemidler for god søvn. Velkommen til ResMed nettbutikk!


Før du forsøker behandling, er det nyttig å vite hva slags åpent sår du arbeider med for å unngå å forverre såret eller behandle det ineffektivt.

Når jeg ser meg i speilet, er de indre kjønnsleppene hovne og røde, og øverst ved overgangen kan jeg se et par sprekker som ser ut som små sår. I tillegg er jeg rød og ru på innersiden av de ytre kjønnsleppene, og det svir. Det er også vondt når jeg går på toalettet.


Mange med viruset har lite symptomer, mens andre får smertefulle sår og blemmer. Herpes i underlivet kan være ekstremt smertefullt. Man skal ikke gå rundt med vonde, åpne sår i underlivet ! Men jeg har fått noen åpne sår i underlivet , det svir bare hvis jeg kommer borti der eller hvis jeg dursjer og det kommer vann på det, eller gjør det bare vondt.

Det begynte for tre dager siden med et lite sår bak på grensa til rupa og der man får mensen. Etter det har det begynt å klø, og når har jeg klødd så mye at jeg har åpne sår over i hele vaginaen. På innsiden av vaginaleppene, under urinhullet, nederst i skjeden der den slutter i huden, så føles ut som om vaginaen skal revne pga riften og har og fått over klitoris helt øverst mellom leppene. Dette ignorerte jeg dersom jeg trodde det ville gå vekk av seg selv.


Dagene etter merket jeg et lite sviende sår men jeg tenkte ikke ekstra over det. Etter hvert startet jeg å få flere lignende sår rundt i underlivet. Finnes det noen salver å kjøpe reseptfritt for sår i underlivet ? Har kjønnsvorter, og etter å ha smørt på condyline i noen dager er det helt ødelagt der nede. Områder har svulmet opp og etset opp, kjennes ut som åpne sår som sprekker opp. Jeg tok frem speilet og skjekket, og da hadde jeg et lite sår like ved skjedeinngangen.


I dag var det større (hadde sex i går). Ved godt stell av intimområdene, holder man på den gode og myke følelsen i underlivet. Jeg har fått herpes sår på munnen. Til tider kan tørrhet, soppinfeksjon eller små lekkasjer oppstå, og her finner du tips til hvordan ulike plager i underlivet hos kvinner og menn kan lindres og behandles. Kvinnene sier det føles som om de har brennende, åpne sår i underlivet.


Jeg oppdaget noen åpne sår på kjønnsleppene og området mellom vagina og anus.

Smertene er så sterke ved inntrengning at de ikke klarer å ha samleie. Andre mindre vanlige årsaker til sår i underlivet er bakterieinfeksjon, eksem eller andre mer sjeldne hudlidelser. Jeg synes du skal bestille time hos din fastlege eller gynekolog, for å få undersøkt og tatt prøver av sårene slik at du får riktig behandling. Lykke til og god bedring! De siste tre årene har jeg også, samtidig med halsvondten, ofte fått sår i underlivet.


Da det ikke er blemmer, men ligner veldig på aftene i munnen, i tillegg til at jeg har levd i et mongamt forhold i år, med en mann som ikke har sår , mistenker jeg ikke herpes. Har imidlertid lest om Behcet syndrom - kan det stemme med symptomene? Den kan smøres rett på åpne sår , brukes i underlivet mot sopp, og den kan faktisk spises. For noen kvinner kan sex være vondt eller nærmest umulig, og noe så enkelt som å sette inn en tampong eller føre inn en finger i underlivet kan bli en liten kamp i seg selv. Vaginisme kan være svaret.


I følge NHI rammes prosent av befolkningen av denne tilstanden. Kvinner i 20-årene er de som blir rammet oftest. Ved bleieutslett blir huden rundt bleieområdet rød og irritert, enten flekkvis eller sammenhengende. I noen tilfeller er det væskende, hudløse områder, en sjelden gang også med åpne sår og pussblemmer.


Sår som ikke gror kan være blant annet trykksår, leggsår, fotsår ved diabetes, og ondartede sår. Når et sår ikke gror kan det blant annet komme av nedsatt blodtilførsel, infeksjoner, fremmedlegeme i såret, trykk mot såret og ondartede forandringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg