fredag 13. juli 2018

Mellomørebetennelse voksne

Mellomørebetennelse. A) Slimhinnepolypper, som har trengt ut i ytre øregang gjennom den perforerte trommehinnen. B) Kolesteatom, en svulstlignende dannelse som ved sin vekst kan ødelegge øreknoklene. Det skjer ofte i forbindelse med en betennelse i nesehulen eller nesesvelget som for eksempel ved forkjølelse eller influensa.


Mellomørebetennelse voksne

Hvordan får man mellomørebetennelse ? Kronisk mellomørebetennelse forekommer oftere hos personer som har hatt mange tilfeller av akutt mellomørebetennelse som barn, eller som har vært mye plaget med væskedannelse i ørene. Tilstanden er sjelden i den vestlige verden. Les videre for å lære mer om ulike årsaker, og om når du bør ta kontakt med lege.


Forkjølelse smitter ved at en person som er forkjølet, hoster eller nyser i nærheten av deg. Se hvorfor nogle voksne får mellemørebetændelse. Symptomer på dette er stort sett hørselstap eller trykkfornemmelse i øret. Sekretorisk mellomørebetennelse er vanligst hos barn, men rammer også ungdom og iblant voksne. Studier viser at etter trendash;fire dagers sykdom blir.


Voksne skal behandles med antibiotika straks. De fleste leger er nå forsiktige med å skrive ut antibiotika til barn. Ved bruk av antibiotika er fem dagers behandling vanligvis nok. Dette kalles antibiotikaresistens.


Indre øret infeksjoner, også kjent som mellomøret infeksjoner eller mellomørebetennelse , oppstår når øretrompeten blir infisert. Infeksjonen kan være akutt eller kronisk og er vanligvis forårsaket av væske buildup i det indre øret. Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene.


Det er dette som forårsaker smertene. Hva er behandlingen for Otitis Media i voksne ? I de fleste tilfeller er behandlingen for otitis media hos voksne lik behandling for tilstanden hos barn. Ulike typer mellomørebetennelse. I motsetning til kronisk mellomørebetennelse er sekretorisk mellomørebetennelse (steril væske i mellomøret) svært vanlig hos barn, for eksempel i forbindelse med forkjølelse.


Funnene viser at denne typen ørebetennelse ikke er forbundet med nedsatt hørsel, øresus og svimmelhet i voksen alder. Det meste av informasjon jeg fant på nett handlet først og fremst om barn, men det stod at voksne også kunne få ørebetennelse. Jeg prøvde å komme meg til lege, men det var ikke så enkelt. På dag fikk jeg tak i en lege som konstanterte det jeg viste nemlig at jeg har mellomørebetennelse og hull på tromme hinnen.


Mellomørebetennelse voksne

Mer enn av barn har hatt minst én akutt mellomørebetennelse før skolealder. Forekomsten går ned etter hvert som barnet blir eldre. Små barn, spesielt hvis de går i barnehage, får hyppigere ørebetennelse enn større barn og voksne. Som regel kommer ørebetennelsen i forbindelse med en forkjølelse. Hvilke symptomer har man ved mellomørebetennelse ? Symptomene ved ørebetennelse er først og fremst smerter.


Skal ikke forveksles med den vanlige formen for mellomørebetennelse som du ofte rammes av i forbindelse med forkjølelse. Både voksne og barn kan rammes av betennelse i øregangen. Sykdommen er vanligvis selvbegrensende. Alvorlige komplikasjoner ses hos ca. I vanlig språkbruk brukes ørebetennelse nesten.


Smertene gir seg vanligvis etter timer. Antibiotika hjelper ikke på smertene, og i de aller fleste tilfeller blir barnet ikke fortere friskt. Antibiotika kan i tillegg gi ekstra plager for det syke barnet, for eksempel diare og oppkast. Både barn og voksne kan få en øyebetennelse fordi virus eller bakterier slår seg ned.


Hva kan jeg gjøre selv ved øyebetennelse? Ved en lett betennelse kan du rense øyet med en saltvannsoppløsning. Deter viktig at du vasker hendene dine ofte og godt, slik at du ikke smitter andre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg