mandag 23. juli 2018

Sushi og amming

Bestill Sushi hos Just Eat. Hundrevis av forskjellige restauranter. Jeg elsker sushi , men kun spist laks frem til nå. Men har lyst til å smake på mye mer.


Har lest man ikke skal spise tunfisk og reker når man ammer. Vil det si jeg må holde meg unna skampi? Og hvis jeg spiser alt, til og med det jeg ikke kan spise, når er det da ute av kroppen igjen? Denne maten bør du unngå under amming.


Du frykter kanskje jordbær, honning, løk, reker og skalldyr og mens du ammer? Et høyt inntak av slike sukkerholdige matvarer fortrenger annen næringsrik mat fra kostholdet og det totale næringsinnholdet i kosten blir dårligere. Sushi Lenge var sushi på listen over matvarer gravide skulle holde seg unna.


Men gravide kan spise sushi av rå, fersk marin fisk, men bør unngå produktene som er listet opp i tabellen lenger oppe i artikkelen. Hvordan er det med sushi og amming ? Går det helt fint, eller er det noe jeg må være obs på? Det går fint, kos deg:-) Snart mamma til 2! Noen matvarer kan gi babyen kolikk nr du. Den ene p jakt etter spill og den andre sushi.


Ammende og kosthold Fisk er en viktig kilde til flere nringsstoffer for deg som ammer. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage. Aagot Aasa Aase Aashild Aasta Ada Adele Adelheid Adriana Agathe Agnes Agnete Agnethe Agnieszka Aida Aileen Ailin. Sushi er helt trygt, både for ammende og gravide. Men unngå tunfisk, pga miljøgifter som kan hope seg opp i fettet.


Mor lagrer nemlig miljøgifter i fettvevet sitt, og dette går over i morsmelken. Amming er nesten den eneste måten å bli kvitt disse stoffene på. Første barn får mest av miljøgiftene, og så blir det mindre og mindre til de neste barna, sier Hay. Les mer om amming og miljøgifter: Ikke bra å amme lenge? Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke termin jordmor spørsmål svar fødsel eggløsning assistert befruktning barnløshet bekkenløsning amming sex og mye mer altformamma.


Sushi med noen fiskesorter er trygt, men spekemat, noen myke oster og rakfisk bør du ikke spise. Begrens også andelen kaffekopper i løpet av en dag. Dette er for at eddiken ikke skal trekke inn i risen, men legge seg utenpå og gi riskornene en blank overflate. Pill av alt skall på scampien, unntatt den ytterste delen av halen. Jeg er mest glad i maki, bestiller jeg ute blir det da biter, blir for lite.


Men maki bitene er jo mindre enn nigiri. Men stort sett lager jeg sushi selv, da blir det litt mer. Jeg virkelig elsker sushi , sunt er det og , spesielt de jeg lager selv. For å konservere risen, marinerte de den i eddik.


Sushi betyr nettopp ris marinert i eddik. Mer om amming i kombinasjon med jobbstart. Mister morsmelken næring når barnet er over ett år? I Norge anbefales det at barn får morsmelk i minst ett år, og gjerne lenger dersom mor og barn trives med det. Morsmelk slutter aldri å være nyttig for barnet, uansett om barnet både går, snakker og spiser sushi.


Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. Havplanter og taremel inneholder jo men innholdet varierer veldig og kan nå skadelige nivåer. Sjekk at inntaket av jod fra slike produkter ikke overskrider anbefalt inntak.


Unngå å spise produkter hvis du ikke vet hvor mye jod som er i produktet. Tangen som brukes i sushi har lavt innhold. Utdrag fra siden: Sushi Gravide kan spise sushi , dette framgår av en vurdering foretatt av Vitenskapskomiteen for mattrygghet(VKM). Når du lager sushi selv: Villfisk fanget i sjøen kan inneholde parasitter (”kveis”).


Villfisk fra sjøen som skal spises rå eller nesten rå bør derfor fryses før bruk for å drepe eventuelle parasitter. Informasjon om sunn og trygg mat fra offentlige myndigheter. Mattilsynet i samarbeid med Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Veterinærinstituttet, NIBIO, Havforskningsinstituttet, Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) og Statens strålevern.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg