mandag 16. juli 2018

Født uke 35

Om barnet: Griperefleksen er ferdig utviklet. I begynnelsen av denne uken er fosteret uker gammelt. Tåneglene når nå tåspissene. Om du kunne plassert fingeren din i fosterets håndflate, ville den lille hånden lukket seg om den.


Lå ei uke i kuvøse og tilsammen mnd på sykehuset.

Vi lå så lenge på sykehuset fordi han ikke greide å spise selv, ble derfor sondematet. Uke er helt på grensen til om en stopper fødselen. Ved uker er det helt greit å føde også på små fødeavdelinger i distriktene.


Er du i uke 3 kan det hende at en forsøker å stoppe fødselen – slik at kvinnen kan rekke å komme seg til en større fødeavdeling for å føde. Gravid uke : Det begynner å. Men om den blir født , så vil den være dekket med et fettlag. Mange babyer har lagt seg med hodet ned og er således startklare.

Min yngste er født i uke etter langvarig vannavgang. Lå i kuvøse på cpap i begynnelsen, og brukte caffeincitrat (medikament for å bedre respirasjon) i dager. Var på sykehus i underkant av uker. Hatt fysioterapi helt til nå, ellers alt ok. Spedbarn som fødes etter uke 3 klarer seg som regel fint.


De kan ha bruk for noen flere dager på sykehuset, men vil på lengre sikt ha like gode helseutsikter som barn født rundt termin. Det fødes få spedbarn før uke 32. Disse barna må ligge lenger på sykehuset. Barna er underutviklet når de kommer til verden. Han forteller at barn født før uke klassifiseres som ekstremt prematur.


Tiltak fordelt på uker: Før uke 23: Har man hatt vannavgang blir man ofte innlagt, men her gjør vi ingen aktiv behandling før uke 23. Magen din er nå kanskje på det høyeste nivået i hele svangerskapet. Det innebærer at du kan føle at det er vanskelig å puste dypt ned i lungene, og at det liksom ikke er plass til maten du spiser. Trøst deg med at babyen snart synker ned i bekkenet, om den ikke allerede har gjort det. For eksempel var det prosent mer sannsynlig at babyer født i uke til kom til å lide av langvarig sykdom enn de som er født i uke til 41.


Det var rundt prosent mer sannsynlig at de fikk astma eller led av tungpusthet.

Barn som fødes før uke. Min sønn er født i uke , på den dagen (tror jeg det var). Han var dermed innenfor grensen til prematur og ble behandlet deretter. Dermed tror jeg prematurgrensen er fødsel før 36.


Overgangen skjer hjemme. Forskerne bak studien skriver i en pressemelding at barn født ved uker har nesten dobbelt så stor sjanse for å havne på akuttmottaket i løpet av den første måneden etter fødselen enn de som er født etter eller uker. Prematur anvendes som benevning på barn født før 37. Fosterets bevegelser.


Det har krøket seg sammen, men du skal fortsatt kjenne bevegelser like ofte som du har gjort de siste ukene. Bevegelsene er også sterkere og mer bestemte. Komiteen har bedt Helsedirektoratet om å innføre ultralyd i uke for følgende risikogrupper: førstegangsgravide kvinner med svangerskapsdiabetes, kvinner med BMI over før. Noen som har fdt i uke ? Er det virkelig noen som aktivt gr inn for fde s tidlig som uke ? Den frste mneden etter fdselen enn de som er fdt etter eller uker.


Mulig helsefare ved bli fdt bare litt for tidlig Amerikansk studie advarer mot behandle barn som er fdt bare litt fr tiden som. Når du er gravid i uke svelger barnet fostervann, tisser og trener dermed på matnedsmeltingen. Det er fortsatt magert, siden fettet i underhuden ennå ikke er dannet.


Barnets hud er rynket og mørkerød. Ansiktet blir rundere, og barnet har mye fosterfett. Hvis barnet blir født nå, har det mer enn sjanse til å overleve.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg