onsdag 18. juli 2018

Kronisk bronkitt behandling

Laveste Pris i Norske NettButikker? Av øvrig behandling kan man forsøke slimoppløsende medikamenter (mukolytika), som trolig kan ha en viss lindrende effekt hos de med kronisk bronkitt. Røykere med kronisk bronkitt har en økt sjanse for å utvikle KOLS, og kronisk bronkitt er i seg selv assosiert med en økt dødelighet, selv uten allerede foreliggende KOLS. Slimløsende legemidler er ikke anbefalt ved kronisk bronkitt.


Er du plaget med tung pust, kan du prøve en inhalator som vanligvis brukes mot astma.

Leger forskriver sjelden antibiotika mot bronkitt. Kronisk bronkitt eksisterer ofte sammen med andre lungesykdommer. For personer med kronisk bronkitt er det problemer med å få luft ut og inn av lungene. Forhindre virusinfeksjoner ved å opprettholde personlig hygiene og holde seg borte fra folk med forkjølelse og influensa.


Tidlig diagnose og behandling kan kurere sykdommen til en viss grad. Ofte foreligger også en komponent av luftstrømsobstruksjon som ikke er fullt reversibel, og tilstanden betegnes kronisk obstruktiv lungesykdom. Dersom man har astma eller kronisk obstruktiv bronkitt fra før av, bør astmabehandlingen trappes opp.


Kortvarig behandling med astmamedisiner kan være nyttig ved akutt bronkitt dersom man har tungt for å puste, selv om man ikke har astma fra før.

Slike medisiner motvirker sammensnøring av luftveiene, noe som ofte kan gjøre det lettere å. Ettersom de fleste tilfeller av akutt bronkitt skyldes virus, er lindrende behandling av symptomene som regel tilstrekkelig. Antibiotika har ingen hensikt ved viru sinfeksjoner. Har ingen nytte ved akutt bronkitt , med mindre langt forløp, høy CRP og dårlig allmenntilstand gir konkret mistanke om bakteriell infeksjon.


Velg da antibiotika som ved lungebetennelse. Ved behov for behandling mot bronkitt og samtidig KOLS, se tiltak ved forverring av KOLS. Legen vil vurdere akutt bronkitt som mulig årsak til plagene dine ved å sammenligne dine symptomer med det typiske sykdomsbildet av tilstanden. Hun vil eventuelt lytte på lungene dine med stetoskop og inspisere munnhulen og svelget. Hovedoppgaven for legen er å utelukke andre tilstander som kan kreve behandling.


Pasienter med akutt bronkitt bør drikke rikelig med væske (særlig vann). Mange leger ser nå at akutt bronkitt som regel er viralt, så antibiotika vil ikke hjelpe. Dersom bronkitten er kronisk , vil hosten vare lengre. Dette er en sykdom som hører inn under samlebetegnelsen KOLS, og i motsetning til akutt bronkitt er ikke kronisk bronkitt en infeksjonssykdom, sier han. Ved kronisk bronkitt har man en langevarig eller kontinuerlig betennelse i bronkiene.


For å oppfylle kriteriene for såkalt kornisk bronkitt må man ha produktiv hoste daglig, som varer i minst tre måneder i løpet av året - i minst to år på rad. Hovedårsaken til kronisk bronkitt er røyking.

Personer med kronisk bronkitt er dog mer utsatt for å få luftveisinfeksjoner, som kan være smittsomme. Les mer om bronkitt og smitte. Hovedbehandlingen av kronisk bronkitt innebærer å unngå videre eksponering for tobakksrøyk og eventuelt andre utløsende stoffer. Hva er de forskjellige typene av kronisk bronkitt behandling ? Behandling og prognose. Symptomer på bronkitt hos hunder.


Et tegn på kronisk bronkitt er en hard tørr hoste, som kan være enten produktiv eller ikke. Utseendet til hoste er provosert av fysiske øvelser og spenning. Episoder av en hoste slutter ofte med oppkastningsbevegelser, oppfordrer til oppkast og spyttdannelse av skummende spytt.


Enkelte tilstander kan bli verre av bronkitt. Det gjelder for eksempel astma, kronisk obstruktiv lungesykdom (kols) eller hjertesykdom. Ved disse tilstandene, bør du vurdere å kontakte lege. Det kan også være behov for å justere annen behandling. Røyking forverrer bronkitten , og du bør derfor slutte hvis dette gjelder deg.


Studier tyder på at protrahert bakteriell bronkitt kan være vanligste årsak til kronisk våt hoste i førskolealderen ( 5–7), men tilstanden er lite kjent. Det kan bidra til at barna får andre diagnoser og annen behandling ( 9). Bronkitt er et resultat av infeksjoner i luftveiene. Dette fører til betennelser i luftveiene mellom nese og lunger. Er akutt bronkitt og kronisk bronkitt.


Det er to forskjellige former av bronkitt. Selv om navnene er like, men de er helt forskjellige helseproblemer. Selv om symptomene er ganske forskjellig fra symptomene på kronisk bronkitt.


Hvordan kan jeg få mistanke om at jeg har bronkitt ? Som regel er du forkjølet eller sår i halsen på forhån og du har nesten alltid hoste. Hvis det er farve på oppspyttet, har du trolig en bakteriell bronkitt. Du behøver ikke å ha feber.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg