tirsdag 31. juli 2018

Abort etter uke 12

Hvis du ønsker abort etter utgangen av 12. Du kan henvende deg direkte til et sykehus som har abortnemn ta kontakt med fastlegen din, en gynekolog eller en annen lege. De tre siste årene har prosent av dem som søkte om å få ta abort etter uke , fått søknaden innvilget. Abort er et omdiskutert tema. For noen kvinner er det en lettelse, mens det for andre kan være et tungt valg.


Kvinner har rett til å bestemme over sin egen kropp, men norsk lov sier at abort etter uke må godkjennes.

I Tyskland gjøres abort i prinsippet kun når det finnes medisinske eller kriminologiske grunner. Truende abort regnes egentlig ikke under gruppen spontane aborter, men de er allikevel nært knyttet opp til denne gruppen. Noen kan også ha litt smerter i underlivet. Svangerskapsukene regnes fra første dag i siste menstruasjon, altså opp til uker før man faktisk blir gravid. Det er altså selvbestemt abort frem til og med svangerskapsuke.


Søknaden skal vurderes av en nemnd som består av to leger. En spontanabort oppstår når fosteret støtes ut før det er gammelt nok til å overleve utenfor livmoren. Spontanaborter kan skje så seint som 22.


Informasjonsskriv til deg som skal søke om abort etter utgangen av 12.

Holder det ikke med selvbestemt abort til 12. Loven er et kompromiss mellom kvinners rett til selvbestemmelse og fosterets rettsvern. Begrepet abort brukes både om spontan abort og provosert abort.


Tre spontane aborter etter hverandre uten at det har vært fødsel av et barn innimellom kalles habituell abort. Provosert abort er en kunstig fremkalt abort der et svangerskap blir avbrutt i den hensikt å hindre fødsel av et barn. Om barnet: Stemmebånd!


I begynnelsen av denne uken er fosteret ti uker gammelt, og mange regner dette tidspunktet som en milepæl. De fleste spontanaborter skjer i løpet av de tolv første ukene av svangerskapet, og fra nå av er de mindre vanlige. Beholde grensen for selvbestemt abort innen utgangen av uke 12.


I Granavolden-plattformen er Høyre enig med Frp, Venstre og KrF om å fjerne åpningen for abort av én eller flere friske flerlinger (fosterreduksjon) i et svangerskap før grensen til selvbestemt abort. Man maa soke om abort etter uke , hva vil det si i praksis? Hva betyr det at det er selvbestemt abort innen utgangen av 12. Dersom man er over uker gravi kan man dra til utlandet og få utført abort ? Sex uke etter abort , redd for infeksjon.


Etter uke i svangerskap, vil det da vises på en hjemmetest? Lov om svangerskapsavbrudd gir deg rett til å bestemme om du vil avbryte svangerskapet innen utgangen av uke 12. Husk at uker betyr fra første dag ved siste menstruasjon.


Dersom denne tiden nærmer seg, må du informere legen om det slik at du slipper å vente på time.

Medikamentell (medisinsk) abort tilbys nå til alle kvinner som søker om abort før fullgått svangerskapsuke , regnet fra første dag i siste menstruasjon. Ved svangerskapsvarighet fra uke seks til uke ni kan kvinnene velge om de vil gjennomføre aborten hjemme, eller ved innleggelse. Risikoen for dette er størst før 12.


Da kalles det en tidlig abort. Fosteret regnes som levedyktig etter 24. Hos alle kvinner er det risiko for at svangerskapet ender med spontan abort. Går ikke på samme måte som før uke lenger.


Vil råde deg til å lese deg opp om svangerskap, og gjerne også om svangerskapsuker, slik at du får mer forståelse for hvor fosteret er i utviklingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg