tirsdag 10. juli 2018

Styrkeøvelser lår

Hvilke muskler trenes: Ankler, kjernemuskulatur, lår og rumpe. Slik gjør du: Vær så rett som mulig i ryggen mens du senker deg rett ned. Kom så langt du kan opp på tærne og press knærne ut til siden.


Løft deg selv opp igjen mens du fortsatt står på tærne. Gjør øvelsen rolig og. Men det forandrer ikke på at beintreningens tunge løft er en viktig del av styrketreningen, som hjelper hele kroppen og er med på å gi et harmonisk ytre.

Hvordan du ser ut påvirkes også mye av hvordan du beveger deg og bruker kroppen. Vi har de låra vi har. Trening for lårene. Begge øvelsene trener bakside lår og rumpe. Ved å kun jobbe på ett bein av gangen på strakmarken tar du for eksempel bort noe av muskelkraften du vanligvis hadde brukt til å trekke opp vekten.


Start med en kule på utsiden høyre hofte. Løft kulen langs kroppen opp til høyre skulder. Fra denne posisjonen kast kulen diagonalt foran kroppen ned mot venstre lår.

Når kulen er ved venstre lår heis kulen til venstre skulder og gjør et kast mot høyre lår. Styrketrening er viktig både for menn og kvinner – uansett alder. Ikke bare får det deg til å se bra ut, men det gir deg sterkere beinbygning, motvirker tap av muskelmasse ettersom du blir eldre, gir deg bedre kroppsholdning, høyere fettforbrenning (også når du ikke trener), virker skadeforebyggende og gjør de fleste hverdagslige gjøremål lettere.


Men hvem er det som virkelig har flotte bein? Jo, det er dansere! Selv liker jeg å trene legger og lår ved å gjøre ballettøvelser i tillegg.


Utførelse: I motsetning av når du trener med begge beina og har skulderbredde avstand mellom dem, er det mer normalt å sette beinet som er i bakken nærmere midten. Dette skyldes blant annet at mange av øvelsene som benyttes er svært dårlige, men også at kvinner har en tendens til å bruke altfor lav belastning på styrkeøvelser. Ellers er det som regel en mangel på progresjon i slike programmer. Et enkelt og greit treningsprogram for å trene lårene uten vekter. Programmet består av ulike øvelser for hele den nedre delen av kroppen og er glimrende om du ønsker å forme og stramme opp lår og rumpe.


Slik får du sterkere lår Det finnes mange fine øvelser til forsiden av låret enten du liker å bruke apparater, vekter eller trener med kroppens egen vekt. Her får du tre øvelser som trener forsiden av låret. Denne øvelsen trener både innsiden av lårene og hofteleddsbøyer, samt tar en del på de rette magemusklene.


Legg deg på siden, med beina stablet oppå hverandre. Støtt hodet med den underste armen. Legg håndflaten til den øverste armen i gulvet foran brystet for å holde balansen.

Bli kvitt fettet på lårene og rumpa. Har du en mer pæreformet fasong enn du liker, er det muligens en mager trøst at fettet faktisk er av den gode typen sammenlignet med det farlige magefettet. Hormonene og høyere fettprosent betyr at fettet ofte legger seg på rumpe og lår hos kvinner. Er du rammet av knesmerter og redd for å trene feil? Her er gode, tilpassede styrkeøvelser for mer stabilitet, mindre smerte og bedre knefunksjon.


Knesmerter kan ha en rekke årsaker, slik som artrose, traume, muskeldysfunksjon og lignende. Har et spørsmål som kanskje du kan svare på. Jeg har gjort ganske bra øvelser for rumpe og lår over noen måneder nå. Har fått mye strammere lår og rumpe. Men… føler jeg ikke får helt tak i musklene nederst i rumpa.


Rumpen har blitt mer fast og struttete i øvre del, men er mykere nederst i overgangen mot lårene. Når skaden inntreffer, oppstår det straks smerter. Det hugger til på baksiden av låret , og du klarer vanligvis ikke å fortsette med den aktiviteten du driver med. Du mister kraften i låret på grunn av smertene. En proksimal hamstring avulsjonsskade kan oppstå ved kraftig bøyning i hofteleddet samtidig som kneet er utstrekt.


Gjennom en kombinasjon av tøyningsøvelser, styrkeøvelser og manuell behandling fra fysioterapeut oppnåes ofte enn forbedring av symptomene på relativt kort tid. Fysioterapeuten vil som regel også forsøke å kartlegge biomekaniske sammenhenger som kan være årsak til eller bidra til å forverre tilstanden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg