mandag 2. juli 2018

Foster uke 29

Fra uker og dager til uker og dager av svangerskapet. I utgangspunktet vil ikke røde blodlegemer fra barnet komme over i mors blodkretsløp, og mor vil derfor ikke danne antistoffer. En presentasjon av fremmed blod skjer som regel i forbindelse med fødselen av et rhesus positivt foster , eller dersom et slikt foster blør i mors liv. Nederst på siden finner du video om hvordan det er å være gravid i denne uken , samt oversikt over de andre artiklene i serien Gravid - uke for uke.


Babyen er nå rundt centimeter lang og veier ca kilo.

Babyhjertet slår mellom 1og 1slag i minuttet. Skjelettet er mer kompakt, men fortsatt mykt og bøyelig. Hjertet slår mye fortere i fosterlivet og det første året enn senere i livet. Graviditeten i uke Vekten er viktig Barnet ditt legger på seg det meste av sin vekt i løpet av de neste tre månedene, og det gjør du også!


Ubehag i siste trimester. Beinkrampe er vanlig under en graviditet. Magen blir stadig større og det er vanlig at du føler deg andpusten, selv ved små anstrengelser.

Etter hvert begynner kroppen å forberede seg til fødsel ved at det kommer flere og tydeligere kynnere. Hodet begynner å få rette proporsjoner i forhold til resten av kroppen. Fosteret er nå uker gammelt. Det produseres fett under huden til fosteret, dette brukes som energikilde og har en isolerende virkning. Uke begynner mandag 13.


Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr. Vi bryr oss om ditt personvern. KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Du er nå inne i svangerskapets tredje og siste trimester! De aller fleste tenker nå mer og mer på fødselen som nærmer seg.


Det kan være lurt å melde seg på et fødselsforberedende kurs for å få mer informasjon og også møte andre gravide i samme situasjon. Det er stor nok til å være i stand til å sparke på ribbene og også treffe blæren. Kroppen forbereder seg til fødsel ved at det kommer flere kynnere.


Følg fosteret utvikling i svangerskapet fra uke til uke. Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet. Da var vi i uke !

En uke unna uke 3 noe jeg ser på som et stort vendepunkt i graviditeten egentlig. Sure oppstøt er også vanlig. Barnet begynner å få et ord med i laget og forstyrrer nattesøvnen din. Se det som et varsel på hva som kommer, og forsøk å hvile litt når du kan.


Følg både din egen og babyens utvikling uke for uke gjennom hele svangerskapet. Se også videoer av graviditetens første, andre og tredje semester og fosterets utvikling. Menneskefoster: Til venstre, ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg