fredag 6. juli 2018

Når føder jeg

Jeg sluttet på p-piller i november i fjor, og har hatt mensen regelmessig siden og ubeskyttet sex. Sist mensen var slutt 18. Nå er mensen syv dager sen. Har hatt menssmerter i flere dager nå , og trodd at mensen skulle komme men den har ikke kommet enda.


Hvis jeg er gravid nå når vil termind. Når tror du jeg føder?

Permisjon når man føder for tidlig! Tisselakenet som har holdt meg våken når hun dreide på lasset sitt, fordi det knitret så inni granskæven. Men det var ingen våt flekk.


Eneste våte flekken var min egen sikleflekk på puta jeg får når jeg sover på siden. Jeg kom meg opp og pakket tannbørsten og. Jeg tipper du hadde de kynnerene da det var fullmåne.


Jeg velger å tippe en dag uten månen som påvirker, så da sier jeg april. Man kan få orgasme når man føder.

Det tror jeg er veldig bra, forteller Johanna. Johannas mor og kavaler for kvelden mener at datteren må tenke seg godt om. Apelan generalsekretær i UNICEF Norge. I følge FNs befolkningsfond blir av 1jenter i utviklingsland gravide før de fyller atten år. Jeg er en ordentlig kvinne med alt på stell (god utdanning, lederstilling, høy lønn, eier egen bolig, etc).


Få sexpartnere har jeg også hatt, da jeg er imot tilfeldig sex. Aldri hatt ONS eller FF, bare sex i forhold eller med menn jeg hadde datet en stund. Men jeg er sammen med en mann som aldri. Jeg tror ikke morens vekt har noen innflytelse på når hun føder.


Det er ofte arv som bestemmer når man føder , så de fleste kan spørre sin mor om hvordan fødselen(e) hennes forløp, og få en pekepinn på hvordan deres egen blir. Hva skjer når man føder før termin? Skjønner at jeg ikke.


Kvinner som føder sitt første barn ved keisersnitt, får færre barn enn de som føder normalt. Man går jo fortsatt igjennom en fødsel selvom man ikke føder vaginalt. Føde- føder -har født. Livmoderen ér bare mindre fast og mere eftergivelig, når man har født et par børn, forklarer jordemoderen.


Jeg var trygg på at jeg kunne be fotografen gå ut når som helst, og det viste seg at jeg fullstendig glemte at hun i det hele tatt var der. Her føder Marna mens kameraene ruller og.

Kvinnen er år gammel når hun føder sitt første barn – slik ser sønnen ut i dag. Jeg hadde mistet håpet om å noensinne skulle bli mamma,. Jeg er en kontrollfreak uten like, jeg planlegger og har rutiner på det meste! Finner jeg noe jeg liker bedre ,leverer jeg det har for mye av inn igjen til loppemarkeder.


Jeg føler nå at jeg har alt jeg trenger. Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg har det nå og er for første gang fornøyd med det jeg har, sier Nafissa Osman med et stort smil. Antall dager foreldrene har rett på pleiepenger blir trukket fra den utvidede stønadsperioden. Fradraget begrenses altså oppad til det antallet uker foreldrepengeperioden blir utvidet med. Mor har termin i uke 4 men føder i uke 29.


Både von Krogh og Letting forteller at det ikke nødvendigvis er slik at kvinner som føder i 50-årene, er blitt gravide med assistert befruktning. Etter fylte er nok de færreste svangerskap naturlige, men jeg har selv hatt i alle fall én pasient som var blitt naturlig gravid år gammel, så det er mulig, sier Letting. Hun hadde noen dager igjen til termin, og jeg så at hun hadde begynt å gjøre seg klar-huset var ryddet og vasket, klær hang på tørk, babyting var under kontroll, toalettvesken klar.


Og bare så det er sagt – anførselstegnene rundt mirakel er bevisst da jeg ikke anerkjenner fødsel som et mirakel, eller anerkjenner mirakler for den saks skyld!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg