tirsdag 24. juli 2018

Pasientreise

En ny veileder til rekvirering av reiser består av en liste med medisinske behov som kan utløse behovet for rekvirert pasientreise. Det er lokale pasientreisekontor i Norge. Jeg er privatperson. Søk om dekning av pasientreise r og les. Pasientreise - og syketransportavdelingen ved OUS ivaretar.


Rekvisisjon for pasientreise skal bare utstedes til.

I Helse Nord er det fire pasientreisekontor. Informasjonen på helsenorge. Som regel får du dekket utgifter til din pasientreise med et fast beløp per kilometer, uansett hvilket transportmiddel du bruker. For å få reisegodtgjørelse, må avstanden til behandlingsstedet være lengre enn ti kilometer hver vei.


Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt. Pasientar som ventar på pasientreise kan gjere dette i eit eige, tilpassa areal i foajeen i Sentralblokka på Haukeland universitetssjukehus.


Regler for pasientreiser.

Reisen må være lenger enn ti kilometer hver vei, og koste mer enn billett til lokal minstetakst med offentlig transport. Du må betale egenandel for reisen, hvis du ikke har frikort. Krav om dekning av reiseutgifter etter første og andre ledd sendes til Helseforetakenes senter for pasientreiser ANS.


Du kan søke etter at reisen er gjennomført. Dekningen beregnes etter reglene i pasientreiseforskriften. Det regionale helseforetaket i barnets bostedsregion kan kreve utbetalte reiseutgifter etter andre og tredje ledd dekket av helseinstitusjonen. Du må sende inn utfylt reiseregningsskjema på papir til Helseforetakenes senter for pasientreiser i etterkant av reisen. Det må legges ved bekreftelse på at du har vært på behandlingsreise.


For mer informasjon se ”Veiledning til utfylling av reiseregningsskjema”. Reiseregningsskjema og nødvendig dokumentasjon må sendes inn innen måneder etter at reisen var foretatt. Hovedregelen er at pasientreiser dekkes med en standardsats per kilometer. Ved behov kan også nødvendige tilleggsutgifter dekkes.


Portalen inneholder kurs for ansatte innen pasientreiser , og for de som skal rekvirere reiser. Dette er kursportalen for pasientreiser. Pasienter som skal til nødvendig undersøkelse og behandling kan få dekket deler av utgiftene til reise.


Reiser du uten rekvisisjon må du selv legge ut for kostnadene og søke refusjon i etterkant. Satsene du får dekket ved pasientreiser , og egenandelen du selv må betale, fastsettes årlig av Stortinget.

Og de gjelder for det året reisen ble gjennomført. Avdeling for pasientreiser Telemark og Vestfold har ansvar for pasientreiser med helseekspress, taxi og rutegående transportmidler i Telemark og Vestfold. Frist for bestilling av reise. Skal du på en planlagt pasientreise , må reisen bestilles innen kl. For reiser på mandager er fristen kl.


Du er ikke logget inn. Finn kurs E-læring Mikrolæring Kurs og samlinger Webinar Kompetansevurdering. Reisa må vere lengre enn ti kilometer kvar veg, og koste meir enn ein billett til lokal minstetakst med offentleg transport.


Hovedendringer er: ikke dekning av reiser under km (før: km), behandler kan ikke lenger bidra med innsending, og det blir enklere elektronisk innsending.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg